titloi

13/6/15

Κατερίνα Σωτηρίου: «Είμαστε μια γροθιά!»

Καταλυτικό ρόλο στη νίκη της εθνικής γυναικών επί της Ιταλίας στην Οράντεα της Ρουμανίας στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ είχε η Κατερίνα Σωτηρίου.


Η διεθνής φόργουορντ υπενθύμισε αρχικά πως η λέξη «πρεμιέρα» αφορούσε μόνο την ελληνική ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται: «Η πρεμιέρα ήταν σήμερα για μας, καθώς η Ιταλία είχε παίξει χθες και είχε βγάλει τα πρώτα της συμπεράσματα. Για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι και θεωρώ φυσιολογικό να είμαστε λίγο πιο νευρικές, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για τη διαφορά που έχτισε η Ιταλία στην αρχή. Χαίρομαι που για άλλη μια φορά ξεπεράσαμε τον εαυτό μας και καταφέραμε να είμαστε πάλι μέσα στο παιχνίδι. Ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί»!
Αναφερόμενη στο κακό ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας τόνισε: «Ήμασταν περισσότερο νευρικές, ενώ έγιναν και κάποιες κακές επιθέσεις που μας χάλασαν το μυαλό τη στιγμή που θέλαμε να σκοράρουμε. Χάσαμε δυο τρία σημαντικά επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία έδωσαν εύκολους πόντους στην Ιταλία. Και έτσι ξέφυγε και μας δημιούργησε περισσότερο άγχος».
Το φινάλε όμως είχε ελληνική υπογραφή και η Σωτηρίου θεωρεί πως αυτό είναι το πιο σημαντικό: «Το φινάλε του αγώνα πραγματικά έδειξε ότι αρνούμαστε να χάσουμε. Όλες είμαστε μια γροθιά! Δεν φοβόμαστε και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπεις ξεχωριστά, καθώς υπάρχουν συνεχόμενοι αγώνες σε μια τέτοια διοργάνωση. Χαιρόμαστε μια-δύο ώρες, από εκεί και πέρα τα ξεχνάμε όλα, κρατάμε τα λάθη που πρέπει να διορθώσουμε και πάμε για να νικήσουμε την Πολωνία. Για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα».