titloi

11/6/15

Λολίτα Λύμουρα: «Έχουμε πάθος και ψυχή»

Στην Οράντεα της Ρουμανίας βρίσκεται από προχθές η εθνική γυναικών, όπου την Παρασκευή 12 Ιουνίου μπαίνει στη μάχη του Ευρωμπάσκετ.
Η έναρξης της διοργάνωσης είναι σήμερα με την εθνική ομάδα να συμμετέχει στο Β’ όμιλο και την πρώτη μέρα να έχει ρεπό. Στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υπάρχει πίστη για κάτι καλό, το οποίο μεταφράζεται σε πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά στο μυαλό των διεθνών μας βρίσκεται, προς το παρόν, αποκλειστικά και μόνο το ματς της πρεμιέρας με την Ιταλία.

Πρόκειται για έναν αγώνα ιδιαίτερα κρίσιμο με τη Λολίτα Λύμουρα να τονίζει χαρακτηριστικά. «Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ξεκινάμε τις υποχρεώσεις μας με Ιταλία και Πολωνία, οι οποίες θεωρώ ότι είναι στα μέτρα μας. Στους αγώνες πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμες. Ξέρουμε τα μειονεκτήματα μας και θα τα κρύψουμε. Γνωρίζουμε ότι όλο το παιχνίδι της Ιταλίας περνάει από τη Σοτάνα, την πλέι μέικερ τους, ενώ καθοριστικός είναι ο ρόλος και της έμπειρης αρχηγού  Μασκιάντρι. Οι Ιταλίδες παίζουν μια πιεστική άμυνα και ζον πρες. Η αντίπαλός μας έχει αρκετές νέες παίκτριες στο ρόστερ της, αλλά τη μελετάμε καιρό και γνωρίζουμε πολλά για αυτήν. Έχουμε παρακολουθήσει όλες τις ομάδες και μπορώ να πω ότι έχουμε μια εικόνα. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Όσο για το τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως ομάδα σχολίασε: «Έχουμε ψυχή και πάθος, ενώ στην άμυνα προσπαθούμε πάρα πολύ. Δεν έχουμε τα ψηλά κορμιά, αλλά θα παλέψουμε για να καλύψουμε αυτό. Διαθέτουμε πολύ καλό κλίμα και αυτό βοηθάει πάρα πολύ στην προσπάθειά μας. Υπάρχει ένας σταθερός κορμός εδώ και χρόνια, προστέθηκαν και νέα κορίτσια και ευελπιστώ να πάμε καλά στη διοργάνωση».
*Το  πρωί η εθνική ομάδα επισκέφθηκε στο γήπεδο που θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου και έκανε χαλαρή προπόνηση. Στις 8μ.μ. έκανε εκ νέου προπόνηση με την έμφαση να δίνεται στην τακτική.
* Στο ίδιο ξενοδοχείο στην Οράντεα μένουν όλες οι ομάδες και φυσικά τα πηγαδάκια μεταξύ των παικτριών είναι πολλά. Άλλωστε οι περισσότερες αθλήτριες γνωρίζονται μεταξύ τους από τις προηγούμενες διοργανώσεις.
* Στις 8μ.μ. πραγματοποιήθηκε το τεχνικό μίτινγκ όπου καθορίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν από το τζάμπολ. Την εθνική εκπροσώπησε ο αρχηγός της αποστολής Κώστας Παρίσης και ο βοηθός προπονητή Ανδρέας Μαύρος.
Το σημερινό πρόγραμμα του Β’ Ομίλου έχει ως εξής:
18.00 Πολωνία-Τουρκία
20.30 Ιταλία-Λευκορωσία
Ρεπό: Ελλάδα