titloi

16/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: «Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας»

Η πρόκριση στις 12 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ είναι γεγονός για την εθνική γυναικών. Πέτυχε τον αρχικό της στόχο και τώρα χωρίς άγχος θα δώσει τη μάχη της, αυτή τη φορά στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.


Η Πελαγία Παπαμιχαήλ δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την πρόκριση της εθνικής ομάδας τονίζοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που καταφέραμε και προκριθήκαμε. Ο στόχος της ομάδας επετεύχθη. Κάναμε τις δύο νίκες που έπρεπε. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε άλλη  μία, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Αλλά ακόμη έτσι συνεχίζουμε στο Ντεμπρέτσεν και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Ξεκινάμε αύριο με τη Γαλλία, που ήταν και η πρώτη ομάδα στη βαθμολογία του απέναντι ομίλου. Είναι πολύ δύσκολο ματς,  καθώς η Γαλλία είναι από τα φαβορί για το χρυσό και σίγουρα θα μας δυσκολέψει πολύ. Έχει μεγάλα κορμιά και παίζει πολύ φύσικαλ παιχνίδι. Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουμε την Τσεχία και το Μαυροβούνιο. Είναι οι ομάδες που βάζουμε σαν στόχο χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πάμε να κερδίσουμε όλους. Στο δικό μας το πλάνο στοχεύουμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, όπου μας φτάσει και όπου μας βγάλει. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες  μέχρι στιγμής».
Για το ενδεχόμενο πρόκρισης στα προημιτελικά είπε: «Η οκτάδα θα είναι μια ακόμη υπέρβαση. Παρόλα αυτά όλα γίνονται. Στο μπάσκετ είσαι πέντε εναντίον πέντε, είναι ένα δίκαιο άθλημα και αν είμαστε καλύτερες θα περάσουμε. Αν όχι, δεν θα περάσουμε. Δεν μιλάμε για οκτάδα. Μιλάμε για αγώνες μέρα με τη μέρα, βήμα βήμα. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κοιτάει πολύ μακριά γιατί χάνει το σήμερα. Είναι στην ψυχοσύνθεσή μας αυτό. Οπότε προτιμάμε να λέμε ότι πάμε να κερδίσουμε ένα, δύο, τρία παιχνίδια. Όσα χρειαστεί και όπου μας βγάλει».