titloi

14/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: «Εβίνα, σε νιώθουμε μαζί μας»

Η Eθνική Γυναικών πέτυχε το στόχο της, πέρασε στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ και οι διεθνείς δεν ξέχασαν μια αθλήτρια που μπορεί να βρίσκεται μακριά, αλλά την νιώθουν πραγματικά δίπλα τους.
Ο λόγος για την Εβίνα Μάλτση που η επέμβαση που υποβλήθηκε στον ώμο, της στέρησε τη συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Παρόλα αυτά είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις διεθνείς αθλήτριες στην Οράντεα της Ρουμανίας, τους δίνει δύναμη και βρίσκεται κοντά τους με το δικό της τρόπο.


Δυο από τις…. παλιοσειρές της Εθνικής, η Στέλλα Καλτσίδου και η Όλγα Χατζηνινολάου θέλησαν, εκπροσωπώντας όλη την ομάδα, να ευχαριστήσουν την Εβίνα Μάλτση. Η Όλγα Χατζηνικολάου αρχικά είπε: «Εκ μέρους όλης της ομάδας θα θέλαμε να μιλήσουμε και να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας μια παίκτρια που δεν είναι εδώ πέρα, αλλά προσπαθεί καθημερινά με κάθε τρόπο να μας δείχνει την αγάπη και τη συμπαράστασή της και πόσο κοντά μας είναι. Μιλάω για την Εβίνα Μάλτση. Μας δίνει απίστευτη δύναμη καθημερινά και είναι προς τιμήν της. Είναι μια τόσο σπουδαία παίκτρια που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε απλά να ξεκουράζεται και να κοιτάζει τον τραυματισμό της. Παρόλα αυτά, το μυαλό της είναι εδώ, θα ήθελε πάρα πολύ να είναι μαζί μας, και είναι με κάθε τρόπο εδώ και πραγματικά την ευχαριστούμε. Μπορεί κάποιοι να μην καταλαβαίνουν πόσο αξία έχει μια παίκτρια σαν την Εβίνα να μας πιστεύει τόσο πολύ, αλλά μας δίνει τρομερή δύναμη. Και πρέπει να λειτουργήσει και ως πρότυπο για κάποια νέα παιδιά που έρχονται και βλέπουν την αγάπη που έχει αυτή η παίκτρια στην εθνική ομάδα. Και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες το παράδειγμά της».
Η Στελλα Καλτσίδου συμπλήρωσε: «Είναι απίστευτο…. Κανείς που είναι μακριά από την ομάδα δεν μπορεί να καταλάβει και δεν βλέπει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ των κοριτσιών και πόσο η Εβίνα συμμετέχει σε αυτό. Είναι πραγματικά σαν να βρίσκεται εδώ. Οι συμβουλές της μας δίνουν την αίσθηση ότι είναι πραγματικά παρούσα. Μας προσφέρει τη γνώμη της και την εμπειρία της από μακριά και σε μένα προσωπικά δίνει πολύ χρήσιμες συμβουλές. Είναι συγκινητικό αυτό. Μας έχει συγκινήσει, μας έχει συνεπάρει. Εβίνα, να ξέρεις ότι σε νιώθουμε πραγματικά μαζί μας. Είσαι εδώ, σε ευχαριστούμε και να ξέρεις ότι αυτή η πρόκριση ανήκει και σε σένα».