titloi

21/6/15

Εθνική 3Χ3 Β. Καραμπάτσα: «Νίκες για να προχωρήσουμε»

Η Εθνική Ομάδα 3Χ3 πατάει «παρκέ» σήμερα στο Μπακού. Η Βίκη Καραμπάτσα είναι η «μικρή» της παρέας, αλλά γνωρίζει τη εστί 3Χ3, καθώς είχε πάει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είχε φιλοξενηθεί πέρυσι στο Βουκουρέστι.
Φέτος, στο Μπακού και στις Ευρωπαϊκές Μέρες θα ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω η ελληνική ομάδα, έχοντας πάρει έμπνευση και από την προσπάθεια της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ αρχικά στη Ρουμανία και στη συνέχεια στην Ουγγαρία.
«Η εμπειρία του 3Χ3 δεν είναι πρωτόγνωρη για μένα, καθώς συμμετείχα με τα κορίτσια και στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι τον περασμένο Σεπτέμβρη. Γενικά το απολαμβάνω πολύ και νομίζω και με την ομάδα των αγοριών και των κοριτσιών έχουμε πολύ καλή χημεία και όμορφο κλίμα».


Η Καραμπάτσα δηλώνει «ενθουσιασμένη» για τη συμμετοχή της στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγωνες και δείχνει ότι ξέρει και... κάτι παραπάνω: «Είμαι επίσης χαρούμενη που γίνονται στο Μπακού, που είναι μια πόλη που έχει επενδύσει πολλά τελευταία στη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων και αναμένεται να είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με συμμετοχή αθλητών από διαφορετικά αθλήματα και περιμένω με ανυπομονησία τους αγώνες».
Ομοιότητες και διαφορές του 3Χ3 με το μπάσκετ που κατά κύριο λόγο παίζει τόσο με το σύλλογό της, όσο και με την Εθνική Νέων Γυναικών δεν ανησυχούν την 19χρονη (για την ακρίβεια γίνεται 19 στις 10 Ιουλίου) σέντερ: «Το 3Χ3 έχει πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές σε σχέση με το 5Χ5. Είναι πολύ πιο γρήγορο, με πολλές γρήγορες εναλλαγές από άμυνα σε επίθεση και πολύ περισσότερες κατοχές. Απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, αντοχή στο "ξύλο" (καθώς είναι πολύ πιο δυναμικό) και φυσικά και λίγη τύχη. Οι αγώνες διαρκούν μόλις 10 λεπτά και οι επιθέσεις δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 12 δευτερόλεπτα, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν προλαβαίνεις να ανακάμψεις εύκολα από μεγάλες διαφορές στο σκορ και πολύ συχνά οι ομάδα που θα καταφέρει να βάλει τα πρώτα σουτ στο ματς είναι και αυτή που θα κερδίσει εν τέλει. Έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά και ελπίζω να πάμε όσο καλύτερα γίνεται σε αυτό το τουρνουά».
Όταν φτάνει η ώρα να οριοθετήσει τους στόχους της ομάδας, επιδεικνύει για μία ακόμη φορά την ωριμότητα που τη διακρίνει: «Συγκεκριμένους στόχους δεν θα ήθελα να θέσω, καθώς οι συνθέσεις των ομάδων δεν είναι σταθερές από τουρνουά σε τουρνουά, όμως θα ήθελα να ευχηθώ να κερδίσουμε τους αγώνες του ομίλου και να συνεχίσουμε στο τουρνουά, γιατί στο Βουκουρέστι χάσαμε τρεις αγώνες στον πόντο και μας άξιζε κάτι καλύτερο».
Η πορεία της Εθνικής Γυναικών αποτελεί έμπνευση για την Καραμπάτσα, η οποία βλέπει μέσα από αυτή και κάτι καλύτερο για το γυνακείο μπάσκετ γενικότερα: «Σίγουρα η καλή πορεία των εθνικών ομάδων δίνει περισσότερη προβολή στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ, είτε αυτή η πορεία είναι της κανονικής ομάδας είτε της ομάδας 3Χ3. Τα κορίτσια στο Ευρωμπάσκετ κάνουν μια καταπληκτική πορεία και ελπίζω να έχουμε και εμείς ανάλογη εδώ στο Μπακού».