titloi

1/6/15

Εθνική Γυναικών: Α.Νικολοπούλου: «Θα κοιτάξουμε κάθε ομάδα στα μάτια»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, πλέον, η προετοιμασία της εθνικής γυναικών, καθώς σε λίγες ημέρες  θα μπει στη μάχη του Ευρωμπάσκετ.
 Μετά τη συμμετοχή σε δύο πολύ δυνατά τουρνουά σε Ισπανία και Γαλλία βγήκαν πολλά συμπεράσματα και το σίγουρο είναι ότι οι διεθνείς, όπως τονίζει η Αγγελική Νικολοπούλου, θα κοιτάξουν στα μάτια κάθε αντίπαλο. Θα τα δώσουν όλα μέσα στο παρκέ, ενώ στις μέρες που απομένουν μέχρι το πρώτο τζάμπολ, θα έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν κάποιες ατέλειες.

Ποια  είναι τα συμπεράσματά σας μετά τη συμμετοχή σε δύο  σημαντικά τουρνουά;
«Ήταν πολύ δυνατά τουρνουά απέναντι σε δύσκολες ομάδες. Αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες και σίγουρα είδαμε τα λάθη μας. Τώρα στόχος μας είναι να διορθώσουμε κάποιες ατέλειες που παρουσιάσαμε στα φιλικά και είδε και ο προπονητής μας. Γενικά η παρουσία μας, αν και θέλει σαφέστατα βελτίωση, ήταν καλή. Βέβαια θα πρέπει να εξαιρέσουμε κάποια ματς, όπως αυτά με την Ισπανία και τη Γαλλία. Κοιτάξαμε, ωστόσο, ομάδες στα μάτια και αναφέρω τη Ρωσία και την Τουρκία, που ήταν δύσκολο. Η άμυνά μας στα περισσότερα ματς ήταν θετική και από εκεί και πέρα, κάποια κομμάτια στην επίθεση πήγαν καλά. Θέλουμε δουλειά στη λεπτομέρεια και να βρούμε κάποιους ρόλους πολύ συγκεκριμένους».
Ποια η γνώμη σου για τις ομάδες του ομίλου που συμμετέχει η εθνική;
«Η Τουρκία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και φάνηκε στο φιλικό που δώσαμε στην Ισπανία. Και αυτή βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασία της. Θα παρουσιαστεί θεωρώ βελτιωμένη στο Ευρωμπάσκετ, όπως άλλωστε όλες οι ομάδες σε σχέση με αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε τώρα. Έχει μεγάλα ατού, αλλά με την τακτική μας μπορούμε να τα περιορίσουμε. Όσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, θεωρώ ότι η Ιταλία και η Πολωνία είναι πιο πολύ στα μέτρα μας σε σύγκριση με τη Λευκορωσία. Θα κοιτάξουμε κάθε ομάδα στα μάτια και ό,τι καλύτερο μπορούμε θα αποκομίσουμε».
Τέλος ποιοι είναι οι στόχοι της εθνικής ομάδας;
«Θέλουμε  να παίξουμε όσο καλύτερο μπάσκετ γίνεται και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πάμε να ευχαριστηθούμε πάνω απ’ όλα τη συμμετοχή μας στο Ευρωμπάσκετ αν και ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα».