titloi

20/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Με Μαυροβούνιο η εθνική

Το τελευταίο της παιχνίδι για τη Β΄φάση του Ευρωμπάσκετ δίνει η εθνική ομάδα. Τα σενάρια για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης είναι πολλά, αλλά βασική προτεραιότητα για τις διεθνείς είναι η νίκη αύριο στις 19.00 (20.30 μαγνητοσκόπηση από το Μακεδονία TV) επί του Μαυροβουνίου.
 Mόνο έτσι θα έχουν ελπίδες για πρόκριση περιμένοντας παράλληλα και τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Τα σενάρια πρόκρισης σε καμιά περίπτωση δεν αποσπούν την προσοχή και την συγκέντρωση των παικτριών του Τζώρτζη Δικαιουλάκου από την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο. Φάνηκε άλλωστε και στη σημερινή προπόνηση. Θέλουν πάση θυσία την νίκη και αν συνοδευτεί με πρόκριση θα είναι μια ακόμη υπέρβαση για την εθνική που έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ.


Η Ολγα Χατζηνικολάου μιλώντας για τον αυριανό αγώνα με το Μαυροβούνιο σχολίασε: «Αυτό που κοιτάμε εμείς είναι να κερδίσουμε αύριο και από εκεί και πέρα μακάρι να έρθουν τα αποτελέσματα όπως τα θέλουμε, για να προκριθούμε εμείς στην επόμενη φάση. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας με τα σενάρια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, να κερδίσουμε και από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».
Η έμπειρη γκαρντ αναφέρθηκε και στη συνολική εικόνα της εθνικής ομάδας, αλλά και στο… παραμύθι που ζει η ίδια και οι συμπαίκτριές της στο φετινό στο Ευρωμπάσκετ . «Είναι αλήθεια ότι η εικόνα των φιλικών μας είχε προβληματίσει αρκετά. Βέβαια θεωρώ ότι είμαστε η μοναδική εθνική, η οποία σε δέκα φιλικά μπορεί να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο και στα επίσημα να πατήσει ένα κουμπί, να μεταμορφωθεί και να είναι τόσο σοβαρή και συγκεντρωμένη. Αυτό μου έκανε και μένα πολλή μεγάλη εντύπωση. Όλο αυτό που ζούμε, για να πω την αλήθεια, μοιάζει σαν παραμύθι. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή πορεία. Θα μπορούσε να είναι και ακόμα καλύτερη. Θεωρώ ότι η εθνική όσο δείχνει πάθος σε κάθε παιχνίδι και είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Γιατί όχι να πάμε και παραπάνω. Ας κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».
Τέλος μίλησε για δύο από τα κλειδιά της επιτυχίας, την άμυνα και το καλό κλίμα. «Ακούγεται λίγο κλασικό αυτό, αλλά όντως θεωρώ ότι είναι σημαντικά, αυτά για να πετύχει μια ομάδα. Η άμυνα μας πιστεύω ότι δεν υπάρχει. Όταν θέλουμε να παίξουμε άμυνα δεν περνάει όχι μπάλα ή άνθρωπος, αλλά ούτε μυρμήγκι. Είναι τρομερό αυτό το πάθος που βγάζουμε στην άμυνά μας. Και το κλίμα σίγουρα βοηθάει. Ακόμα και οι παίκτριες που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής συνεισφέρουν απίστευτα από τον πάγκο. Γενικά υπάρχει μια μεγάλη συνοχή. Χαιρόμαστε η μία για την άλλη. Όλες έχουμε τον ίδιο στόχο και θέλουμε η Ελλάδα να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι τρομερό το κλίμα που υπάρχει. Βέβαια ποτέ δεν είχε θέμα τέτοιο η εθνική ομάδα, αλλά φέτος είναι ακόμα πιο έντονο το καλό κλίμα».
Το αυριανό πρόγραμμα του Ε’ Ομίλου είναι:
16.30 Τουρκία - Τσεχία
19.00 Μαυροβούνιο - Ελλάδα
21.30 Λευκορωσία - Γαλλία

Βαθμολογία
1.Τουρκία 3-1 7
2. Γαλλία 3-1 7
3. Λευκορωσία 2-2 6
4. Μαυροβούνιο 2-2 6
5. Τσεχία 1-3 5
6. Ελλάδα 1-3 5
*Στα προημιτελικά προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες.