titloi

20/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Παραλίκας και Μαύρος μιλούν για το Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο είναι αύριο το τελευταίο εμπόδιο της εθνικής γυναικών στη Β’ φάση του Ευρωμπάσκετ. Πρόκειται μια αρκετά δυνατή ομάδα με το προπονητικό τιμ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να έχει καταστρώσει τα πλάνα του, ώστε  Ελλάδα να φτάσει σε μια ακόμη νίκη.


Για την αυριανή αναμέτρηση ο Σάκης Παραλίκας είπε:  «Το Μαυροβούνιο είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ένα από τα βασικά του στελέχη, η Ντούμπλιεβιτς, από την οποία περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας. Οι άλλες παίκτριες όμως οι οποίες αγωνίστηκαν χθες κάλυψαν πολύ καλά το κενό της. Είναι μια ομάδα που σουτάρει πάρα πολλά τρίποντα και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού τους. Επίσης να μαρκάρουμε τα πικ εν ρολ τους γιατί επίσης χρησιμοποιούν και αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και να βγάλουμε την ίδια μαχητικότητα και καρδιά που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Πιστεύω ότι τα κορίτσια θα αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του παιχνιδιού, θα πάνε όλα καλά, αλλά από εκεί και πέρα αυτό δεν θα είναι αρκετό, αφού χρειάζονται και κάποια άλλα αποτελέσματα για να μπούμε στην οκτάδα. Εμείς, πάντως, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να κερδίσουμε τον αυριανό αγώνα».
Με τη σειρά του ο Ανδρέας Μαύρος ανέφερε ότι η εθνική θα κατέβει ιδιαίτερα διαβασμένη στο αγώνα. «Το Μαυροβούνιο είναι μια ομάδα που έχει ισορροπία στο παιχνίδι της και μέσα και έξω από το καλάθι και αυτό την κάνει πολύ δύσκολο στο να την αντιμετωπίσουμε. Βέβαια έχουμε προγραμματίσει το πλάνο μας, θα χτυπήσουμε στα αδύνατά σημεία του Μαυροβουνίου που είναι οι ψηλές και τα… αργά πόδια και θα κοιτάξουμε να ανοίξουμε το ρυθμό του αγώνα. Πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι στα μέτρα μας και αν καταφέρουμε να περιορίσουμε τα πολλά πικ εν ρολ που κάνουν θα έχουμε αίσια έκβαση. Εμείς πρέπει να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας όσον αφορά το αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Θα έχουμε λύσεις για παιχνίδι, απλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε το σχεδιασμό μας».