titloi

16/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: «Πάνω απ’ όλα παίζουμε για τη χώρα μας»

Το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας είναι ο νέος σταθμός της Eθνικής Γυναικών στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ.
Οι διεθνείς έφτασαν το μεσημέρι στην ουγγρική πόλη οδικώς από την Οράντεα της Ρουμανίας και δείχνουν πανέτοιμες για τις επόμενες μάχες τους στη διοργάνωση. Πρώτος αντίπαλος αύριο στις 21.30 (ώρα Ελλάδας, Μακεδονία TV) στο κλειστό γυμναστήριο «Φίνιξ Χολ» η Γαλλία, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Η αποστολή της Εθνικής Ομάδας είναι εξαιρετικά δύσκολη, κάτι το οποίο αναγνωρίζουν τόσο το τεχνικό επιτελείο, όσο και οι αθλήτριες. Ωστόσο οι διεθνείς θα δώσουν τη μάχη τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο αρχικός στόχος, πάντως, που ήταν η πρόκριση στις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης επιτεύχθηκε και τώρα η Ελλάδα θα κοιτάξει να πάει όσο μπορεί ψηλότερα. Αν καταφέρει να πάρει μια από τις τέσσερις πρώτες θέσεις του Ε’ Ομίλου θα περάσει στα προημιτελικά.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζώρτζης Δικαουλάκος, αρχικά αναφέρθηκε στην πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Εννοείται ότι υπερβάλλουμε εαυτούς σε πολλά σημεία των παιχνιδιών. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα κορίτσια και την προσπάθεια που δείχνουν, γιατί αγωνίζονται σε μια ομάδα που αποτελείται από πολλές και καλές παίκτριες αλλά δεν έχει χημεία. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αλλά, όμως, πάνω από όλα παίζουμε για τη χώρα μας και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που μπορούμε και εκπροσωπούμε επάξια και φέρνουμε στις πλάτες μας όλο το γυναικείο μπάσκετ. Την ώρα που μπαίνουμε στο παιχνίδι έχουμε ένα σκοπό και ένα πλάνο και πως θα μείνουμε σε αυτό, για να κατορθώσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Δεν παραγνωρίζουμε ότι παίζουμε με πολύ δυνατές ομάδες και αυτό φαίνεται. Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίκτριες κοντά στα δύο μέτρα και που παίζουν χρόνια στην Ευρωλίγκα».
Στη συνέχεια μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση με την Γαλλία, η οποία στα τελευταία τρία Ευρωμπάσκετ βρίσκεται στο βάθρο. «Τώρα, πλέον, φτάσαμε στο δεύτερο γύρο, μπήκαμε στις 12 καλύτερες ομάδες και τα πράγματα όσο πάνε γίνονται και πιο δύσκολα. Εμείς, όμως, έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πίστη. Σαν να μας έχει φύγει ένα άγχος, γιατί τα κορίτσια ήθελαν πολύ να περάσουν στον επόμενο γύρο. Αυτό είχαν να το πετύχουν από το Ευρωμπάσκετ του 2009 στη Λετονία. Η Γαλλία που παίζουμε αύριο μας περιμένει και αυτή υποψιασμένη. Όλοι φοβούνται την Ελλάδα. Η Γαλλία είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Θα προσπαθήσει να ανοίξει τη διαφορά από την αρχή και εμείς πρέπει να μείνουμε όσο γίνεται πιο κοντά στο σκορ. Αν και για μας δεν είναι ο στόχος να κερδίσουμε τη Γαλλία, όσο να πάρουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια που είναι πιο βατά».
Οι αγώνες του Ε’ όμίλου (Β΄φάση) θα πραγματοποιηθούν στο Φίνιξ Χολ του Ντέμπρετσεν. Το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: 16.30 Τουρκία-Μαυροβούνιο, 19.00 Τσεχία-Λευκορωσία, 21.30 Ελλάδα-Γαλλία.