titloi

3/6/15

Πέτρος Πρέκας : “Γεμάτη από συναισθήματα η χρονιά που τελείωσε”

Η μείωση στο μπάτζετ δεν μείωσε ούτε στο ελάχιστο τις βλέψεις του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών έδειξαν τις πρωταγωνιστικές τους βλέψεις φτάνοντας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος. 
Ο τεχνικός της ομάδας, Πέτρος Πρέκας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την σεζόν που ολοκληρώθηκε αλλά και για το βασικό συστατικό που αποτελεί οδηγό για αυτήν που έρχεται. 


Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τον απολογισμό της φετινής σεζόν

«Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε το σχεδιασμό της ομάδας με πολλές αλλαγές κυρίως στον προϋπολογισμό. Έπρεπε να διαχειριστούμε ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ και πάνω σε αυτό να στήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Έγινε μία σημαντική ανανέωση σε πρόσωπα δίνοντας μεγάλο βάρος στην προσωπικότητα των παιδιών. Πάνω στο πλαίσιο εργασίας που δημιουργήσαμε στηριχθήκαμε για να παίξουμε στο πρωτάθλημα.

Στην αρχή κρατήσαμε χαμηλά τον πήχη και μόνος στόχος μας ήταν να πάμε στον επόμενο αγώνα για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε στο τέλος. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και από το εξαιρετικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την ιεραρχία που είχαμε θέσει, μπορέσαμε να μαζέψουμε νίκες και να αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας. Στην πορεία είδαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και αυτό θέλαμε. Στους τελικούς με το Ελληνικό καταφέραμε και ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί δίνοντας όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Τελειώνοντας η χρονιά νομίζω ότι για όλους ήταν γεμάτη από συναισθήματα και μας δίνει έξτρα δύναμη για να κοιτάξουμε αυτήν που έρχεται».
prekas 2

Για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου

«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα σε σχέση με πέρσι. Θα κρατήσουμε το πλαίσιο εργασίας που είχαμε, την κουλτούρα της ομάδας που διέπεται από αλληλοστήριξη κι αλληλοσεβασμό και τον βασικό κορμό αθλητριών που στήριξε πέρσι την ομάδα. Στο ρόστερ θα υπάρξουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις με στόχο να γίνει ακόμα καλύτερη η αγωνιστική διαδικασία και διατηρώντας την διάθεσή μας στα ίδια επίπεδα με τα φετινά θα πορευτούμε στο επόμενο πρωτάθλημα».

Για τους στόχους που υπάρχουν τη νέα σεζόν

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να καταφέρουμε να δημιουργηθεί αυτό που υπάρχει στο μυαλό μας κι από εκεί και πέρα μπαίνοντας στο πρωτάθλημα θα δούμε τους αγωνιστικούς στόχους. Όταν θα έχουμε μία πλήρη εικόνα όλων των ομάδων θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός αν καταφέρει να κάνει όλα τα παραπάνω θα είναι πολύ ανταγωνιστικός».

Για τους παράγοντες που συντέλεσαν στη φετινή πορεία

«Θα ξεκινήσω αναφέροντας τον υπεύθυνο του γυναικείου τμήματος, τον κύριο Σαράντη Μιχαλαριά, ο οποίος δημιούργησε όλο αυτό το άρτιο πλαίσιο λειτουργίας του τμήματος.
Με πολύ επαγγελματικό τρόπο και μεγάλη υπευθυνότητα μπόρεσε να δημιουργήσει μια διαδικασία λειτουργίας της ομάδας που εφάμιλλη της δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν.

prekas 3
Από εκεί και πέρα πολύ σημαντικό κομμάτι σε όλη αυτή την εργασία ήταν οι συνεργάτες μου (Μαργαρίτα Μάλαμα, Κώστας Μασούρας, Βασίλης Καπώνης, Θέμης).
Χωρίς τη δική τους συμβολή δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη όλη αυτή η πορεία.
Φυσικά τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς την σωματική και ψυχολογική υπέρβαση που έκαναν τα κορίτσια. Για ακόμα μία φορά τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έκαναν φέτος.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού που μας έδωσε έξτρα δυναμική και κίνητρο όλη τη χρονιά. Η φετινή του παρουσία αποδεικνύει ότι ο Παναθηναϊκός με αυτούς στο πλευρό του μπορεί να καταφέρει πολλά.

Όπως και να έχει αυτό που κρατάμε τελειώνοντας η χρονιά είναι η σχέση που έχουμε χτίσει όλοι μεταξύ μας και σε δύσκολες στιγμές. Πάνω σε αυτό θα συνεχίσουμε και τη νέα σεζόν»