titloi

20/6/15

Εθνική 3Χ3 Κ. Σπαθάρου: «Η φανέλα της Εθνικής το πιο σημαντικό!»

Η Κατερίνα Σπαθάρου είναι μία από τις αθλήτριες που θα αγωνιστούν με την Εθνική Γυναικών 3Χ3.
Δεν είναι η πρώτη της γνωριμία με το κομμάτι αυτό του μπάσκετ. Όπως παραδέχεται άλλωστε η πρώτη συμμετοχή της, ήταν αυτή που την έφερε κοντά σε μια διοργάνωση 3Χ3 για μία ακόμη φορά.
«Ήταν πολύ ενδιαφέρον και πολύ εντυπωσιακό. Μια πραγματικά όμορφη και θετική εμπειρία και σίγουρα κάτι διαφορετικό από ότι είχα δει και βιώσει όλα αυτά τα χρόνια που παίζω μπάσκετ. Έχει δικούς τους κανονισμούς, έχει δικό του ρυθμό ως παιχνίδι και πρέπει να σκέφτεσαι αρκετά διαφορετικά».

Ένα σημείο στο οποίο αυτή η «διαφορετικότητα» από το κλασσικό 5 εναντίον 5 γίνεται πολύ έντονη είναι η δύναμη: «Είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε πολύ αθλητικούς παίκτες και με… αντοχές, καθώς οι επαφές είναι πολλές και τα φάουλ σφυρίζονται πολύ πιο δύσκολα. Είναι κάτι με το οποίο προσωπικά δεν έχω πρόβλημα και μπορώ να πω ότι μου ταιριάζει κιόλας, γιατί δεν φοβάμαι στο γήπεδο».
Στο «παρκέ» πάντως τα πράγματα θα είναι δύσκολα και η Ελληνίδα γκαρντ το αναγνωρίζει: «Είμαι αισιόδοξη και σε μια πρώτη ανάγνωση ο όμιλός μας δείχνει βατός. Έχουμε την οικοδέσποινα ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που πάντα το να αντιμετωπίζει τον γηπεδούχο έχει μια ιδιαιτερότητα, την Ολλανδία την οποία την ξέρουμε και την έχουμε νικήσει… Στόχος μας είναι το κάθε παιχνίδι, να βρούμε ρυθμό στην πρώτη φάση και να περάσουμε και όπου φτάσουμε. Σίγουρα θα θέλαμε να είμαστε στα μετάλλια και θα το παλέψουμε».
Πέρα από το ωραίο και διαφορετικό του παιχνιδιού του ίδιου, η παρουσία στο Μπακού έχει και μια άλλη, πιο σημαντική, συνισταμένη για τη Σπαθάρου: «Το γεγονός ότι θα ξαναφορέσω τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, το γεγονός ότι θα φορέσω ξανά τα χρώματα της Εθνικής  για μένα είναι το πιο σημαντικό όλων. Είναι τιμή!».