titloi

15/6/15

Ευρωπαϊκό Γυναικών: Στις 12 καλύτερες ομάδες η Ελλάδα

Στις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται η Εθνική Γυναικών. Η νίκη της Τουρκίας επί της Ιταλίας σφράγισε το εισιτήριο για την Ελλάδα.
Και αύριο ταξιδεύει για το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, όπου θα συνεχίσει την προσπάθειά της.

Οι παίκτριες έμαθαν το αποτέλεσμα, ενώ ήταν στο ξενοδοχείο και όπως ήταν φυσικό ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Η Άρτεμις Σπανού είπε: «Μόλις μάθαμε ότι η Τουρκία κέρδισε και περνάμε στην επόμενη φάση ως τρίτες στη βαθμολογία! Αυτός ήταν ο στόχος μας, το πετύχαμε και τώρα ξανά τα κεφάλια μέσα. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση να πάμε στην επόμενη πόλη αύριο και από την Τετάρτη να αρχίσουμε τα παιχνίδια πάλι. Έχουμε άλλους τρεις αγώνες. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Οι αντίπαλοί μας θα είναι η Γαλλία, η Τσεχία και το Μαυροβούνιο. Ακόμα δεν ξέρουμε με ποιον παίζουμε πρώτα. Εμείς θα πάμε εκεί για να πάρουμε όσες νίκες μπορέσουμε σε αυτά τα παιχνίδια για να κάνουμε κάτι καλύτερο»
Δικαιουλάκος: «Φάνηκε η κούραση μας»
Νωρίτερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί από τη Λευκορωσία και μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Λευκορωσία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζώρτζης Δικαιουλάκος τόνισε: «Σίγουρα παίξαμε με μια ομάδα που ήταν σαφώς πιο καλή από εμάς σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Όχι σε όλους, αλλά στους σημαντικότερους και όσο μπορούσαμε να τους καλύψουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μας. Συν του ότι παίξαμε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια στη σειρά και η ήδη κούραση έχει αρχίσει να φαίνεται από χθες. Αν και στεκόμαστε πάρα πολύ καλά μέχρι και τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, στο τελευταίο τρίλεπτο η Λευκορωσία έκανε ένα 16-2 και εκεί πλέον φάνηκε ότι χάθηκε το ματς. Μάλιστα με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου έκαναν ένα ακόμα σερί 14-2 και χάθηκε οριστικά το ματς. Παρόλα αυτά εμείς προσπαθούσαμε, όχι τόσο συγκεντρωμένα, χάθηκε λίγο η συνοχή μας σαν ομάδα στην άμυνα και στην επίθεση και πρέπει να την ξαναφτιάξουμε. Γιατί είναι διαφορετικά με παίζεις με ομάδες που πάνε για μετάλλιο και διαφορετικά με ομάδες τις οποίες πας να τις χτυπήσεις. Εμείς πρέπει να ξαναβρεθούμε λίγο σαν ομάδα, να βάλουμε κάτω και τις λεπτομέρειες που μας οδηγούν στην νίκη. Πάμε από το μηδέν για να παίξουμε με τρεις ομάδες, από τις οποίες τις δύο πιστεύω ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε».
Η Ζωή Δημητράκου στάθηκε στην ανωτερότητα της Λευκορωσίας. «Υπερίσχυε η Λευκορωσία κάτω από το καλάθι στις ψηλές και τακτική μας ήταν να δίνουμε συνέχεια βοήθειες κάτι που είναι δύσκολο να το κάνεις επί 40 λεπτά με τέτοιες παίκτριες. Γιατί είναι καλές πασέρ και μπορούν να δώσουν και την μπάλα έξω, όπου η ομάδα τους διαθέτει καλές σουτέρ. Σουτάρουν χωρίς να το σκεφτούν. Δεν είχαμε πολύ καλή αντιμετώπιση και σκόραραν από παντού στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε στην αρχή, αλλά χάσαμε από μια πολύ καλή ομάδα. Ελπίζω να κερδίσουμε αυτά που πρέπει στον επόμενο γύρο».