titloi

20/6/15

Εθνική 3Χ3 Ναυσικά Σταυρίδου: «Το εθνόσημο είναι τιμή και μόνο!»

Αν μιλάμε για… βετεράνο, με την ευρεία έννοια του 3Χ3, ειδικά στο γυναικείο μπάσκετ θα πρέπει να στραφούμε στη Ναυσικά Σταυρίδου. Από την πρώτη μεγάλη και επίσημη διοργάνωση στο Ζάππειο, ως σήμερα, έχει δώσει το… παρούσα σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. 
 
«Δεν έχω χάσει κανένα! Είμαι η πολύπειρη παίκτρια του 3Χ3», λέει η ίδια και γελάει, δίνοντας το στίγμα ενός γνωστού, αλλά διαφορετικού παιχνιδιού: «Αν με ρωτούσε κάποιος δεν θα έλεγα ότι μου αρέσει περισσότερο. Απλά το διασκεδάζω πολύ και παρά το ότι είμαι επαγγελματίας, όποτε με καλούν για έναν αγώνα 3Χ3, για ένα τουρνουά δύσκολα θα πω όχι. Ίσως απλά τελικά να μην μπορώ να αντισταθώ στο μπάσκετ».


 
Στο μπάσκετ και στην ιδέα της Εθνικής Ομάδας όπως παραδέχεται στη συνέχεια: «Εξακολουθεί να είναι μεγάλη τιμή να φορά το εθνόσημο, είτε στην ομάδα του «κανονικού» 5Χ5, είτε σε αυτά τα τουρνουά 3Χ3, είτε σε καθαρά τουρνουά μπάσκετ όπως ήταν στο Ευρωπαϊκό, είτε σε τουρνουά που περιλαμβάνει κι άλλα αθλήματα όπως ήταν οι Μεσογειακοί Αγώνες ή τώρα οι Ευρωπαϊκές Μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις εκπροσωπείς τη χώρα σου. Μόνο περήφανη και χαρούμενη μπορεί να νιώσω φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας».
 
Η Σταυρίδου κρίνει τον όμιλο στον οποίο βρίσκεται η Εθνική Γυναικών «βατό» και προχωρά στο… σκάουτινγκ: «Αντιμετωπίζουμε ομάδες που δεν έχουν παράδοση στο μπάσκετ, όπως είναι το Αζερμπαϊτζάν ή η Ελβετία. Την Ολλανδία την αντιμετωπίσαμε στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι μια δυνατή ομάδα, την οποία όμως νικήσαμε στην έδρα της. Σίγουρα θα γίνει μεταξύ μας ένας πολύ δυνατός αγώνας και απρόβλεπτος σε ότι αφορά την εξέλιξή του. Έχουμε ίσες πιθανότητες στη νίκη. Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει παράδοση, παίζει στη χώρα του, θα έχει τη στήριξη του κόσμου, αλλά πραγματικά δυνατή ομάδα δεν είναι. Και η Ελβετία ίσως να είναι και η ομάδα που γνωρίζω λιγότερο. Δεν έχει παράδοση στο μπάσκετ, δεν την έχω αντιμετωπίσει ποτέ, ούτε καν με τις «μικρές» Εθνικές. Από την άλλη στο 3Χ3 είναι πολύ ψηλά στην κατάταξη της FIBA. Το οποίο όμως από την άλλη μπορεί απλά να σημαίνει πως παίρνει μέρος σε πολλά τουρνουά κι έτσι συγκεντρώνει βαθμούς, αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα».
 
Για… φινάλε έχει κάτι να πει και για την Εθνική Ομάδα 3Χ3 των Ανδρών, καθώς τους έχει παρακολουθήσει σε όλα τα τουρνουά: «Τα αγόρια έχουν στον όμιλό τους τη Σερβία, η οποία είναι πολύ καλή ομάδα και θεωρείται η κορυφαία στο 3Χ3. Την είχαν νικήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι, οπότε τώρα θα μας περιμένουν, θα είναι πιο διαβασμένοι και αποφασισμένοι. Η Εσθονία είναι πολύ καλή ομάδα, κόντραρε την Εθνική στο Βουκουρέστι, ενώ η Ιταλία είναι ενισχυμένη, αλλά πιστεύω πως και πάλι δεν θα είναι τόσο δυνατοί. Πιστεύω ότι στον όμιλο δύο νίκες στους τρεις αγώνες θα τις κάνουν σίγουρα τα αγόρια».