titloi

13/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: «Μας έδωσε αυτοπεποίθηση η άμυνα»

Η Εθνική Ομάδα γυναικών διπλασίασε τις νίκες της στο Ευρωμπάσκετ, πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζώρτζης Δικαιουλάκος είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος τονίζοντας ότι η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Πολωνία ανέφερε: «Αν και ξεκινήσαμε σχεδόν καλά το παιχνίδι η Πολωνία μας έβγαλε εκτός ρυθμού με κάποιες περίεργες άμυνες. Λιγο πολύ και αυτοί έχουν την ίδια φιλοσοφία στην άμυνα, όπως εμείς με αρκετές αλλαγές. Η αντίδρασή μας ήταν άσχημη, ήμασταν διστακτικοί με κακά τελειώματα. Είχαμε σκοπό να κάνουμε κάτι και δεν παίρναμε αυτό που μας δίνουν Διορθώσαμε την κατάσταση στο β’ δεκάλεπτο κυρίως από την άμυνά μας. Αυτή μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση που συνεχίστηκε στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Φανταστείτε ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η Πολωνία σκόραρε 25 πόντους και 25 πόντους έβαλε στα άλλα τρία δεκάλεπτα συνολικά. Και φυσικά μεγάλο κλειδί ήταν που σταματήσαμε το μεγάλο αστέρι του WNBA την Κόμπριν, η οποία έβαλε 11 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά δεν σημείωσε άλλους σε όλο το ματς. Δεν τελειώνει εδώ τίποτα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να ονειρευόμαστε. Θα πάμε με την ίδια λογική και όπου μας βγάλει».
Από την πλευρά της η Κατερίνα Σωτηρίου σχολίασε: «Αρχίσαμε καλά επιθετικά, αλλά κάποια στιγμή μας ξέφυγε η Πολωνία. Κάναμε πάλι κακές επιθέσεις σε συνάρτηση με κακές άμυνες και χαμένα ριμπάουντ, τα οποία όμως τα ελέγξαμε στη συνέχεια. Κλείσαμε όπως είπε ο κόουτς το αστέρι τους την Κομπρίν και από εκεί και πέρα βρήκαμε και ρυθμό και με καλές επιλογές, υπομονή και αυτοπεποίθηση δώσαμε ώθηση η μία στην άλλη και φτάσαμε στο αποτέλεσμα που μας κάνει χαρούμενους όλους και μας δίνει την πρόκριση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το χαρούμε περισσότερο από το δίωρο που δίνω εγώ στον εαυτό μου και στις συμπαίκτριές μου. Πάμε για το επόμενο. Κάθε ματς είναι σημαντικό., αρνούμαστε να χάσουμε από οποιονδήποτε, όπως μας είπε η Εβίνα Μάλτση η οποία είναι μαζί μας. Εβίνα είσαι μαζί μας. Να συνεχίσουμε και αύριο την προσπάθεια».