titloi

4/6/15

Ομάδα από τα κατεχόμενα θα παίξει στο τουρκικό πρωτάθλημα

Η Yakin Dogu Universitesi Levkosa από τα κατεχόμενα της Κύπρου θα συμμετάσχει τη νέα χρονιά στην Α1 Γυναικών της Τουρκίας. Ποια η αντίδραση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.


Η Yakin Dogu Universitesi Levkosa είναι ομάδα από τα κατεχόμενα της Κύπρου, που τη νέα αγωνιστική περίοδο πρόκειται να συμμετάσχει στην Α1 Γυναικών της Τουρκίας. Όπως αποκάλυψε το eBasket.gr, ο σύλλογος που εδρεύει στην πλευρά των κατεχόμενων στοχεύει στη μεταγραφή μερικών σπουδαίων ονομάτων του ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ, με στόχο να πρωταγωιστήσεισ το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Λούη Δημητρίου, ο οποίος μιλώντας στο balla.com.cy επεσήμανε ότι "η Ομοσπονδία είναι ενήμερη για το θέμα και έχει προχωρήσει στα απαραίτητα διαβήματα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού το ζήτημα δεν είναι μόνο αθλητικό, και σήμερα έχει προγραμματιστεί και συνάντηση ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασής μας", για προσθέσει: "Έχουμε ανταλλάξει ήδη απόψεις για το πώς θα χειριστούμε το θέμα ώστε να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να αποτρέψουμε τη συμμετοχή της ομάδας αυτής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες".
Ενημέρωσε μάλιτα πως στο παρελθόν παρόμοια εξέλιξη είχε αποφευχθεί μετά από παρέμβαση της ΚΟΚ. Το ίδιο ελπίζει να γίνει και τώρα, αφού "πρόσφατα είχε προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο και μία τουρκοκυπριακή ομάδα τροχοκαθίσματος και μετά από ενέργειές μας η FIBA Europe απέτρεψε της συμμετοχή της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρομοίως κινούμαστε και σ' αυτή την περίπτωση".


πηγή : http://www.sport24.gr και www.ebasket.gr