titloi

18/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Συνέχεια για την εθνική με Τσεχία

Απέναντι στη Γαλλία η εθνική γυναικών έδειξε ικανή να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και αύριο κόντρα στην Τσεχία στο Φίνιξ Χολ του Ντέμπρετσεν πραγματοποιώντας ένα βήμα προς την υπέρβαση. Ένα βήμα προς τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ.
Οι διεθνείς απαλλαγμένες από το άγχος θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό. Μπορούν να κοντράρουν τους πάντες και το δείχνουν μέσα στο παρκέ. Φυσικά η Τσεχία είναι μια ομάδα δυνατή, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις αθλήτριες του Τζώρτζη Δικαιουλάκου να δώσουν τη μάχη τους και να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Έχουν δείξει, άλλωστε, πως μπορούν και έχουν προκαλέσει τα θετικά σχόλια όλων.

Καλτσίδου: «Θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση»
Η εθνική λοιπόν δείχνει πανέτοιμη για την αυριανή μεγάλη μάχη με τη Στέλλα Καλτσίδου να τονίζει: «Το ματς με τη Γαλλία για μας ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν κοντά στο να κερδίσουμε, αν και δεν θα άλλαζε κάτι βαθμολογικά γιατί πρέπει να πάρουμε τα επόμενα δύο. Απλά θα λέγαμε ότι νικήσαμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το ματς με την Τσεχία είναι ο στόχος. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, γιατί ο μόνος τρόπος ώστε να έχουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση είναι να κερδίσουμε την αυριανή μας αντίπαλο και το Μαυροβούνιο. Κρατάμε τα θετικά από το χθεσινό ματς που ήταν η τρομερή διάθεση που δείξαμε, το πάθος μας και η καλή μας άμυνα. Το παιχνίδι με την Τσεχία θα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση και όλα τα ματς είναι τελικοί για μας. Εύχομαι να είμαστε και λίγο τυχερές για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Σχετικά με την Τσεχία και πως η εθνική θα πρέπει να την αντιμετωπίσει, η έμπειρη φόργουορντ σχολίασε: «Η Τσεχία είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ και έχει καλό σουτ. Δεν είναι το ίδιο δυνατή μέσα στο καλάθι όσο η Γαλλία κάτι στο οποίο εμείς ήμασταν πολύ προσανατολισμένες χθες.  Νομίζω ότι η άμυνα μας θα πρέπει να είναι πιο πιεστική και πιο συγκεντρωμένη στο ένας εναντίον ενός. Επίσης θα πρέπει να βρούμε και το δρόμο προς το καλάθι κάτι το οποίο χθες δεν το είχαμε. Ναι μεν δεχτήκαμε λίγους πόντους (51), αλλά δεν σκοράραμε και μας στοίχισε. Η άμυνά μας είναι καλή, αλλά στην επίθεση πρέπει να βρούμε διαφορετικές λύσεις γιατί κάπου εκεί χάνουμε και τα ματς. Πιστεύω ότι οι προπονητές μας είναι έτοιμοι θα μας δείξουν και θα μας δώσουν τις λύσεις.  Από και πέρα είναι θέμα διάθεσης και τύχης να βγουν».
«Παίζουμε για τη χώρα μας»  
Το θετικό πάντως είναι ότι η εθνική έχει αποβάλει το άγχος μετά την πρόκριση στις 12 καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ. «Η εθνική είναι έτοιμη ψυχολογικά. Δεν υπάρχει άγχος με την κακή έννοια και στόχος ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση. Τώρα αυτό που λέμε με τα κορίτσια είναι, ότι παίζουμε για τη χώρα μας  και για να το διασκεδάσουμε. Μας αρέσει πολύ η εικόνα που βγάζουμε μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι καταφέρνουμε και το περνάμε και σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει πολλή μεγάλη διάθεση, πείσμα και θέληση να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σημασία για μας έχει ότι όταν τελειώνει ένα παιχνίδι  να αισθανόμαστε ότι τα έχουμε δώσει όλα και αν μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, έχει καλώς. Δεν θέλουμε να μετανιώσουμε στο τέλος για πράγματα που δεν κάναμε».
Σήμερα αργά το μεσημέρι η εθνική γυναικών έκανε προπόνηση και στη συνέχεια οι διεθνείς παρακολούθησαν βίντεο ενόψει του αυριανού αγώνα με την Τσεχία.
Το αυριανό πρόγραμμα του Ε’ Ομίλου οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στο Φίνιξ Χολ του Ντέμπρετσεν είναι:
16.30  Μαυροβούνιο - Λευκορωσία
19.00 Ελλάδα - Τσεχία
21.30 Γαλλία - Τουρκία
(οι ώρες είναι Ελλάδας)
Βαθμολογία:
1. Γαλλία 3-0 215-184 6
2. Λευκορωσία 2-1 219-182 5
3. Τουρκία 2-1 174-158 5
4. Μαυροβούνιο 1-2 179-192 4
5. Τσεχία 1-2 200-226 4
6. Ελλάδα 0-3 149-194 3