titloi

13/6/15

Ευρωπαϊκό Γυναικών: «Αυτή η ομάδα αρνείται να χάσει» - Δηλώσεις- Δικαιουλάκου- Καλτσίδου

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ιταλία ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζώρτζης Δικαιουλάκος δήλωσε:
 «Δεν θυμάμαι καμιά ομάδα να ξεκινά έτσι και να γυρνάει το ματς όχι στο τέλος, αλλά πριν κλείσει το ημίχρονο. Περιμέναμε ότι η Ιταλία θα είχε ρυθμό γιατί έπαιξε και χθες, ενώ εμείς είχαμε μια ανυπομονησία. Δεν μας έβγαιναν πράγματα, δεν κάναμε και πολλά πράγματα και ήμασταν βιαστικοί.  Στο πρώτο τάιμ άουτ είπαμε να παίζουμε πιο πειθαρχημένα στην επίθεση κάναμε φυσικά και κάποιες αλλαγές, γυρίσαμε το ματς. Παρότι κάποια στιγμή στο β΄ ημίχρονο το ματς πήγε πάλι στην πλευρά των Ιταλών εμείς το ξαναγυρίσαμε. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την νοοτροπία των κοριτσιών, οι οποίες αρνιούνται να χάσουν. Υπήρχε μεγάλη άρνηση να χάσουμε και είμαι πολύ περήφανος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Δεν παίζει ρόλο το πώς παίζεις, παρά μόνο τα αποτελέσματα. Σιγά σιγά μπορούμε να τα φτιάξουμε. Κάθε ματς έχει και διαφορετική λογική, παίζουμε με διαφορετικές χώρες που έχουν τελείως διαφορετικό στυλ μπάσκετ. Το ένα σε βολεύει το άλλο έχει. Ελπίζω να συνεχίσουμε όσον αφορά στα αποτελέσματα και να βελτιωθούμε στην απόδοση». 
Για το αυριανό παιχνίδι με την Πολωνία είπε: «Είναι δύσκολο ματς. Παρά το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια την είχαμε κερδίσει και είχαμε πάρει την πρόκριση εις βάρος της. Πλέον παίζει και μια Αμερικάνα που έχει πολωνικό διαβατήριο, ενώ έχει έρθει και η Κόμπριν. Εμείς δεν φοβόμαστε και το έχουμε δείξει. Έχουμε μεγάλη καρδιά και μεγάλο ταλέντο. Και αυτό το μεγάλο ταλέντο καλύπτει πολλές αδυναμίες που έχουμε».


Η Στέλλα Καλτσίδου με τη σειρά της ανέφερε:  «Ξεκινήσαμε μουδιασμένα. Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού παίξαμε καλά. Σε κάποια δεν ήμασταν καλές παρότι το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό και αφήσαμε την Ιταλία να ξεφύγει πάλι στο σκορ. Παρόλα αυτά εκείνο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Θα δουλέψουμε σαν ομάδα και να δούμε τι μπορεί να βελτιώσουμε. Αύριο να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που έγιναν σήμερα. Το παιχνίδι τελείωσε, το χαρήκαμε και ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Αυτό τελειώνει εδώ γιατί ξεκινάει το επόμενο παιχνίδι και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό».