titloi

12/6/15

Ευρωπαϊκό Γυναικών: Παραλίκας και Μαύρος μιλούν για την Ιταλία

Τα dvd στις τάξεις της εθνικής γυναικών στην Οράντεα της Ρουμανίας που γίνεται ο Β’ όμιλος του Ευρωμπάσκετ λειτουργούν σε φουλ ρυθμούς με την ανάλυση της Ιταλίας, σημερινής αντιπάλου της Ελλάδας (6μ.μ.), να είναι η βασική προτεραιότητα.



Οι δύο συνεργάτες του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζώρτζη Δικαιουλάκου έχουν δει ουκ ολίγες αναμετρήσεις της Ιταλίας, ξέρουν πολύ καλά τα δυνατά και αδύνατα σημεία της και αύριο ευελπιστούν ότι τα πλάνα της εθνικής θα πάνε, όπως ακριβώς τα έχουν σχεδιάσει».
Ο Σάκης Παραλίκας αρχικά τόνισε: «Η Ιταλία είναι μια ομάδα βατή και στα μέτρα μας. Την έχουμε μελετήσει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι τα κορίτσια, αν παίξουν  με το πλάνο που έχουμε βάλει τις τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις μας, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη τύχη και πολλές πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα.  Η αντίπαλός μας έχει μεγάλη δύναμη στα γκαρντ, πιέζει στην άμυνα, προσπαθεί να τρέξει και να παίξει πικ εν ρολ στο τρανζίσιον. Παράλληλα η Σοτάνα και η Μασκιάντρι προσπαθούν να τελειώσουν τις φάσεις και είναι οι δύο πιο επικίνδυνες παίκτριες στις οποίες θα πρέπει να δώσουμε προσοχή». Όσο για το κλειδί της νίκης ανέφερε «Είναι ο έλεγχος του ρυθμού, η αντιμετώπιση των πικ εν ρολ  και να μην κάνουμε λάθη. Να ελέγξουμε τις μπάλες, να έχουμε καθαρό μυαλό, σωστές επιλογές στην επίθεση και όλα θα πάνε καλά».
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μαύρος σχολίασε: «Θεωρώ ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Η προετοιμασία αυτό τον καιρό είχε να κάνει με όλες τις ομάδες δίνοντας έμφαση στο ματς με την Ιταλία. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για το ματς της πρεμιέρας. Θα πρέπει τα μειονεκτήματα μας να τα κάνουμε πλεονεκτήματα. Θα προσπαθήσουμε να… χτυπήσουμε τις ψηλές της Ιταλίας στα πόδια και να ελέγξουμε κατά κάποιο τρόπο τα πικ εν ρολ που παίζουν με τη Σοτάνα και τα σουτ της Μασκιάντρι. Από εκεί και μετά θεωρώ, ότι από το κομμάτι της άμυνας, αν θα μπορέσουμε να περιορίσουμε αυτές τις παίκτριες θα είναι το κλειδί για τη νίκη μας. Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο ματς. Για μας είναι η πρεμιέρα. Είναι το πρώτο ματς και είναι πολύ δύσκολο. Άγχος έχουν και οι δύο ομάδες. Το θέμα είναι να είναι δημιουργικό και να μην σε καταβάλει».