titloi

20/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Δικαιουλάκος: «Πήραμε πανάξια νίκη»

Άλλη μια σημαντική νίκη σημείωσε η εθνική γυναικών στο Ευρωμπάσκετ, αυτή τη φορά εναντίον της Τσεχίας και διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζώρτζης Δικαιουλάκος μόνο καλά λόγια είχε να πει για την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτριές του. «Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Έχουν έρθει εδώ χωρίς να τις πιστεύει κανείς και έχουν υποτάξει μεγάλες δυνάμεις, μεγάλα ονόματα. Η Τσεχία δεν είναι μικρό όνομα στο παγκόσμιο μπάσκετ και ουσιαστικά με αυτή τη νίκη που κάναμε την πετάξαμε απ’ έξω. Στο πρώτο ημίχρονο ό,τι και να κάναμε ήταν αντίθετο με αυτά που είχαμε πει. Ήμασταν εντελώς εκτός πλάνου. Οι Τσέχες στο πρώτο ημίχρονο σκόραραν 25 πόντους από δικά μας λάθη. Είπαμε ότι αυτό δεν γίνεται. Δεν μπορεί η Γαλλία να μας βάζει σε όλο το ματς 50 πόντους και η Τσεχία 48 σε ένα ημίχρονο. Με αυτή τη λογική μπήκαμε και με το γεγονός ότι θα πρέπει να πάψουμε να διαμαρτυρόμαστε στους διαιτητές γιατί αυτό μας έφερνε εκνευρισμό και άλλοθι, έστω και αν είχαμε δίκιο σε κάποια σημεία. Δεν μπορείς ποτέ να κάθεσαι να διαμαρτύρεσαι στους διαιτητές και να χάνεις το μυαλό σου. Παρότι στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να έχουμε πολλές διαφωνίες με τους διαιτητές και πολύ εκνευρισμό, δεν ασχοληθήκαμε. Είχαμε το μυαλό μας στο δικό μας πλάνο στην άμυνα. Κλειδί ήταν ότι το σημείο που οι Τσέχες έπαιζαν χωρίς σουτέρ και το γυρίσαμε στη ζώνη. Εκεί πήραμε αρκετές μπάλες και καλύψαμε τη διαφορά, ενώ στην επίθεση σημαδέψαμε πολύ τις παίκτριες που είχαν μις ματς. Επίσης είχαμε πολύ καθαρό μυαλό στο τελευταίο ενάμισι λεπτό. Διαφορετικό μπάσκετ παίζεται στα 38 πρώτα λεπτά και διαφορετικό στα τελευταία δύο λεπτά που δεν χωράνε λάθη. Πήραμε τη νίκη πανάξια».
Η Αφροδίτη Κοσμά στάθηκε στην απόδοση της εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καθόλου καλά στην άμυνα. Δεχτήκαμε 48 πόντους και αυτό ήταν πολύ άσχημο. Προχθές με τη Γαλλία τόσους δεχτήκαμε σε όλο τον αγώνα. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι ο αντίπαλός μας δεν μπορεί να σκοράρει παραπάνω. Δεν έπρεπε να σκοράρει άλλο και ειδικά από δικά μας λάθη. Και έτσι έγινε. Δεχτήκαμε μόνο 23 πόντους, αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεσή μας και πήραμε τη νίκη».
Τέλος η Ζωή Δημητράκου σχολίασε: «Αρχίσαμε λίγο άσχημα στην άμυνα, γιατί το ατού μας είναι η άμυνα. Βγήκαμε τελείως εκτός σχεδίου και δεχτήκαμε 50 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Ευτυχώς μας βγήκαν όλα στην επίθεση και σκοράραμε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και κρατήσαμε την Τσεχία σε χαμηλό σκορ. Και έτσι πήραμε τη νίκη. Αυτή η νίκη μας έδωσε φτερά.. Ελπίζω να προκριθούμε».