titloi

18/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Δικαιουλάκος: «Μπορούσαμε να κερδίσουμε»

Υπερπροσπάθεια έκανε η εθνική γυναικών απέναντι στη Γαλλία χάνοντας τον αγώνα στις λεπτομέρειες. Η Ελλάδα έβαλε πάντως δύσκολο στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο φετινό Ευρωμπάσκετ με τον ομοσπονδιακό προπονητή Τζώρτζη Δικαιουλάκο να τονίζει.


 «Πρώτα όλα είμαι πολύ χαρούμενος για το πάθος που έδειξαν τα κορίτσια απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Είναι η μεγάλη υποψήφια για το χρυσό μετάλλιο. Δεν μας ευνοούσε τίποτα στο ματς. Ούτε τα ύψη, ούτε η δύναμη ούτε η ταχύτητα. Έχει παίκτριες που έχουν πάρει χρυσά μετάλλια και έχουν αγωνιστεί σε τελικούς. Παρόλα αυτά εμείς μείναμε πιστοί στο πλάνο και όσο περνούσε η ώρα οι παίκτριες το πίστευαν. Βέβαια είχαμε προβλήματα επιθετικά. Και δεν ήταν γιατί οι συγκεκριμένες αθλήτριες  δεν μπορούσαν, αλλά γιατί η άμυνά της Γαλλίας ήταν καλή και άλλου επιπέδου, μεγαλύτερου από εμάς. Δυστυχώς δεν είχαμε την πολυτέλεια  να βάλουμε την μπάλα στο λοου ποστ και να κοιτάξουμε κάποιες ψηλές παίκτριες στα μάτια. Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα διορθώσουμε στην επίθεση, γιατί δυστυχώς κάποιες βασικές παίκτριες έχουν πέσει ψυχολογικά, ίσως επειδή αντιμετωπίζουν ανώτερες και ψηλότερες αντιπάλους. Ελπίζω να το λύσουμε αυτό στη συνέχεια. Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι πραγματικά μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Βέβαια δεν θα άλλαζε τίποτα. Πάλι πρέπει να πάρουμε τα δύο επόμενα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Απλά μας έδινε μεγάλο πρεστίζ και χαρά αν κερδίζαμε τη Γαλλία. Νομίζω ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς το πήρε η πιο έμπειρη ομάδα. Ήταν καθαρά θέμα εμπειρίας».

Η Λολίτα Λύμουρα από την πλευρά της υποστήριξε: «Ξέραμε ότι παίζαμε με μια πολύ δυνατή ομάδα, μια ομάδα που θα διεκδικήσει μετάλλιο. Κάναμε ό,τι μας είπε ο προπονητής. Παίξαμε με ψυχή και πάθος, τα δώσαμε όλα και το πιο σημαντικό ήταν ότι διασκεδάσαμε το παιχνίδι. Δυστυχώς χάσαμε στις λεπτομέρειες στο τέλος».