titloi

15/6/15

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Δηλώσεις Δικαιουλάκου «Σταθήκαμε πολύ καλά» - Σπανού- Κοσμά

Η Εθνική Γυναικών έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Τουρκία που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, ωστόσο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την αντίπαλό της.


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζώρτζης Δικαιουλάκος σχολίασε: «Παίζαμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σταθήκαμε πολύ καλά και είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Απλά μας αποσυντόνισαν πάρα πολύ τα γρήγορα φάουλ και της Καλτσίδου και της Δημητράκου. Σε συνδυασμό φυσικά με κάτι άλλα λάθη που κάναμε δεν μπορέσαμε να κρατηθούμε πάνω στο σκορ. Κάναμε κάποια λάθη, ακόμα και όταν μπήκε μέσα η πεντάδα που είχε την καλύτερη χημεία θα έλεγα. Νομίζω ότι όλη η διαφορά του αγώνα ήταν η Αμερικάνα της Τουρκίας, η Σάντερς. Δεν ξέρω αν πρέπει να τη λέμε Αμερικάνα πια μετά από τόσα χρόνια εκεί. Μας έβαλε 18 πόντους, είχε και 12 ριμπάουντ και έκανε μεγάλο νταμπλ νταμπλ. Σταθήκαμε, πάντως, αρκετά καλά. Πολύ φοβάμαι όμως ότι η κούραση αρχίζει να έρχεται, γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα μαζί με την Πολωνία που έπαιξε τόσα παιχνίδια συνεχόμενα. Ελπίζω να μη φανεί και αύριο. Ίσως τελικά ήταν καλό που είχαμε πολλά φάουλ και κάποιες παίκτριες έπαιξαν 23 και 22 λεπτά αντί για 35 και 40. Το αρνητικό είναι ότι παίζουμε με τη Λευκορωσία σε λιγότερο από 24 ώρες και συγκεκριμένα σε 19. Πάμε να συγκεντρωθούμε για το επόμενο παιχνίδι».
Η Άρτεμις Σπανού με τη σειρά της είπε: «Παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας. Ξέραμε ότι είναι καλή ομάδα. Μπήκαμε καλά, πήραμε ένα προβάδισμα, αλλά παίζοντας με μια ομάδα όπως η Τουρκία πληρώνεις τα λάθη σου. Κάναμε κάποια λάθη στη συνέχεια, τα οποία και τα πληρώσαμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε όμως γιατί σε λίγες ώρες ξαναπαίζουμε παιχνίδι κόντρα στη Λευκορωσία και να παρουσιαστούμε πιο δυνατές».
Τέλος, η αρχηγός της Εθνικής Ομάδα, Αφροδίτη Κοσμά, υποστήριξε: «Δυστυχώς χάσαμε. Νομίζω ότι μας νίκησε η κούραση και το γεγονός ότι φορτώθηκαν με γρήγορα φάουλ η Καλτσίδου και η Δημητράκου. Ειδικά η Καλτσίδου εκείνη τη στιγμή είχε βρει ρυθμό στην επίθεση. Χάσαμε λίγο το ρυθμό μας εκεί. Δεν πειράζει συνεχίζουμε, αύριο έχουμε ένα άλλο παιχνίδι, θα το χτυπήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».