titloi

28/9/13

Τσίκληρας: «Σημαντικό να φορμαρίζεσαι την κατάλληλη στιγμή»

Στο Inside K.A.Ρ. Web Radio και στην εκπομπή για το γυναικείο μπάσκετ, καλεσμένος του Μάριου Περδικάρη, βρέθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο πρώην προπονητής του Ίκαρου Καλλιθέας και του Σπόρτιγκ, Άγγελος Τσίκληρας.
Ο coach Τσίκληρας είχε την ευκαιρία να σχολιάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο όλα τα τεκταινόμενα στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ και όχι μόνο..

Για τις επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων της Α2 στο Κύπελλο Ελλάδας:
«Στην πρώτη αγωνιστική της Α’ φάσης του Κυπέλλου με εξέπληξαν δύο αποτελέσματα. Πρώτον η νίκη του Ηρόδοτου μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου. Ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε από την Α1, ενώ ο Ηρόδοτος ήρθε από το τοπικό πρωτάθλημα της Κρήτης. Έδειξε ότι μπορεί να παλέψει όλα τα παιχνίδια. Βεβαίως μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμη νωρίς και καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη και πιστεύω ότι ο coachΤόλιας στον Πανιώνιο,  που είναι πολύ έμπειρος προπονητής, θα αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Το δεύτερο παιχνίδι το οποίο μου έκανε εντύπωση ήταν στα Πατήσια, κυρίως για τη έκταση του σκορ με το οποίο επικράτησε ο Σπόρτιγκ της Νέας Κηφισιάς. Επειδή δούλεψα πέρσι στον Σπόρτιγκ και γνωρίζω και τον coachΝίκλα, ξέρω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ομάδα, όμως και η Νέα Κηφισιά ενισχύθηκε και δεν περίμενα τουλάχιστον αυτήντη διαφορά.
Στην δεύτερη αγωνιστική, στα παιχνίδια της Κυριακής, λογικά ο Σπόρτιγκ θα πάρει την πρόκριση κόντρα στο Περιστέρι. Οι άνθρωποι του Περιστερίου κάνουν μια γιγάντια προσπάθεια και με τον Νίκο Κόμη που είναι εξαιρετικός, όμως ο Σπόρτιγκ είναι ενισχυμένος και έχει περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη. Στο ματς της Τερψιθέας με το Π. Φάληρο, η Τερψιθέα είναι πιο κοντά στην πρόκριση . Έχει κρατηθεί ο περσινός κορμός, επέστρεψε η Αστραντίνη και θεωρώ ότι είναι και φαβορί για το πρωτάθλημα και την άνοδο. Στο ΦΕΑ-Ηρόδοτος πιστεύω ότι η ΦΕΑ έχει παίκτριες που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία της Α2, όμως δεν έχω εικόνα από τον Ηρόδοτο».
Για τα ζευγάρια της επόμενης φάσης του Κυπέλλου, στην οποία συμμετέχουν και ομάδες Α1:
«Τα τρία ζευγάρια τα οποία έχουν σχηματιστεί ήδη είναι: Πρωτέας-ΠΑΟΚ, Κρόνος-Αθηναϊκός, Ελληνικό-Αναγέννηση. Το ματς του Πρωτέα με τον ΠΑΟΚ δε θα έχει καμία σχέση με αυτό που είχαμε δει στον περσινό τελικό. Ο Πρωτέας είναι πάρα πολύ ενισχυμένος ειδικά με την προσθήκη της Λύμουρα και ο ΠΑΟΚ μάλλον δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το ρόστερ του και έχουν φύγει πολλές παίκτριες από πέρσι. Στο Ελληνικό έγιναν κινήσεις ουσίας φέτος, είναι εξίσου ενισχυμένο. Η νέα ξένη, η Τζόνσον, κάνει άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο σε σχέση με την Μπροκ και είναι μια πάρα πολύ κίνηση για την coach Καπογιάννη. Στην Αναγέννηση είχαν ένα συγκεκριμένο πλάνο, να κρατήσουν τον περσινό κορμό και με τις προσθήκες της Σκιαδοπούλου, της Σταυρίδου και της Αυτζή μπορεί να γίνουν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ειδικά μέσα στην έδρα τους θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Για το Κρόνος-Αθηναϊκός χρειάζεται πολύ συζήτηση. Είναι δύο ομάδες που συναντήθηκαν και στο «Τζίνα Καζαντζίδου». Σε αυτό το παιχνίδι δεν έπαιξε ούτε η Σπαθάρου, ούτε στην ουσία η νέα ξένη του Κρόνου, η Χάρι. Και στον Αθηναϊκό βεβαίως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και η κατάσταση με τις Παπαμιχαήλ, Γκίβενς, Μέλνικα. Μακάρι να βρει τη λύση ο Αθηναϊκός, γιατί η Γκίβενς μπορεί να κάνει τη διαφορά φέτος στο πρωτάθλημα, είναι ένα γκαρντ το οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα».
Για το νέο πρωτάθλημα της Α1:
«Το πρωτάθλημα θα έχει τεράστιο ανταγωνισμό, οι ομάδες μειώθηκαν σε δέκα, ενισχύθηκαν και οι ξένες που ήρθαν είναι πολύ ποιοτικές. Η τετράδα που ξεχωρίζει και θα παλέψει για τον τίτλο είναι ο Παναθηναϊκός, ο Πρωτέας, το Ελληνικό και ο Αθηναϊκός αν είναι η ομάδα που βλέπουμε μέχρι τώρα. Ο Αθηναϊκός ειδικότερα, με τονcoachAποσκίτη ο οποίος είναι πολύ έμπειρος στο ανδρικό μπάσκετ, προσπαθεί να βάλει στοιχεία από το ανδρικό στο γυναικείο. Έχει τις παίκτριες η ομάδα για να τρέξει στο γήπεδο και να βάλει εύκολους πόντους και ο coachΑποσκίτης θα επιδιώξει το γρήγορο παιχνίδι. Για τον Παναθηναϊκό η ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμη να μπει στο πέντε εναντίον πέντε. Σίγουρα θα στηριχθεί στο περσινό πλάνο, σαφώς οι προσθήκες της Γέμελος και της Κοσμά είναι πολύ σημαντικές και πλέον δεν υπάρχει το κενό που υπήρχε πέρσι στο 4. Βεβαίως αν δούμε και το πρόγραμμα ο Παναθηναϊκός έχει τα δύσκολα παιχνίδια στο τέλος του πρώτου γύρου και αν φορμαριστεί τώρα, ίσως τότε να έχει κοιλιά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους προπονητές να φορμαριστεί η ομάδα την κατάλληλη στιγμή».
Για την εμπειρία του ως headcoach του Σπόρτιγκ και του Ίκαρου:
«Αρχικά είχα την τιμή να ήμουν βοηθός προπονητή του Άγγελου Γιαννουλάκη στον ΔΑΣΑΛ και πρόπερσι είχα και την ευθύνη και στο τμήμα των νεανίδων. Ήταν το ξεκίνημά μου στο γυναικείο μπάσκετ, το οποίο είναι παρεξηγημένο από πολύ κόσμο και θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς. Πέρσι ήμουν στον Σπόρτιγκ μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα έληξε η συνεργασία μας και μετά από ένα μήνα ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Ίκαρο. Μια επιτυχημένη συνεργασία, θα έλεγα, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Ήταν μια χρονιά που τα κορίτσια δούλευαν πάρα πολύ και ήμασταν στην ουσία μια ωραία παρέα. Και είχαμε και την τύχη, και αυτό πιστώνεται και στη διοίκηση, που είχαμε και την Έρβινγκ στο δυναμικό της ομάδας. Είχα την τύχη να είμαι μέλος και να προπονώ ως πρώτος προπονητής αυτές τις δύο σπουδαίες και ιστορικές ομάδες».