titloi

25/9/13

Α1 Κρόνο Αγ. Δημητρίου : Η Λουκάτου μίλησε στο sportshero.gr/basket :«Θέλει χρόνο ο Κρόνος για να κάνει σπουδαία πράγματα …»

Αποκλειστικά στην ιστοσελίδα  sportshero.gr/basket μίλησε μια  νέα κοπέλα που στα 21 της χρόνια και μετά από μια σημαντική πορεία στις Εσπερίδες και τον Ίκαρο για έξι χρόνια αποφάσισε να αλλάξει γειτονιά και να γίνει κάτοικος Αγ. Δημητρίου . Ο λόγος για τη  Ευγενία (Τζένη)   Λουκάτου που στα 21 της χρόνια μετακόμισε στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες για να πετύχει .Η Λουκάτου που έκανε τα πρώτα της μπασκετικά βήματα στον Κρόνο πριν πάει Καλλιθέα στα 15 της μιλά αρχικά για την πρώην ομάδα της .
«Ήταν πολύ δύσκολο να φύγω και ζύγισα πολύ τα πράγματα πριν το επιχειρήσω . Πέρασα πολλά και όμορφα χρόνια στις Εσπερίδες και τον Ίκαρο πήρα κύπελλα , έζησα σπουδαίες στιγμές , ωρίμασα και ακόμη ωριμάζω , κυρίως έκαναν  σπουδαίες φίλες και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ . Ένοιωσα ότι έπρεπε απλά να αλλάξω παραστάσεις , περιβάλλον και το έκανα . Και δεν το κρύβω την δεδομένη στιγμή νομίζω έπραξα σοφά . Συνάντησα ένα σπουδαίο οικείο περιβάλλον , μια οικογένεια που σε ωθεί να θέλεις να προκόψει ο σύλλογος . Μεγάλο πλεονέκτημα ότι όλα τα κοπέλες είμαστε νέες με όρεξη για δουλειά , πάθος και διάθεση για βελτίωση  . Ο Κρόνος είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα αφού μόλις τρεις-τέσσερις  κοπέλες έμειναν από την περσινή σεζόν . Όλες οι νεοφερμένες δέσαμε τόσο γρήγορα που ειλικρινά δεν το πίστευα και εγώ η ίδια . Είναι σημαντικό ότι με εξαίρεση Σπαθάρου και Τσουκαλά που έχουν μεγάλη εμπειρία  είμαστε ηλικιακά στα ίδια καλούπια γνωριζόμαστε και από τις Εθνικές ομάδες υποδομών και αυτό συνέτεινε στο να τα βρούμε γρήγορα .
Αυτό που με έχει ενθουσιάσει είναι το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρότητα στο τμήμα και επειδή είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να δουλεύω σε ψηλό επίπεδο και να έχω απαιτήσεις από τοξν εαυτό μου ,  δεν θα επιθυμούσα να μην βρω ανάλογο κλίμα. Η νοοτροπία είναι εξαιρετική και στο γήπεδο γίνεται σκληρή δουλειά με απαιτήσεις , κάτι το ιδανικό. Όλα τα κορίτσια ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό και παλεύουν για να βελτιωθούν ατομικά αλλά και να πάνε την ομάδα ψηλότερα . Στα πολύ θετικά ότι πέραν της όρεξης υπάρχει άριστη  νοοτροπία  και πολύ ταλέντο και αυτό είναι σε θέση ο προπονητής μας Αλέκος Παππάς να το εκμεταλλευτεί από όλες μας. Υπάρχει φυσικά και ένα μειονέκτημα . Η ομάδα αυτή θέλει χρόνο και επειδή έχει πολύ νεαρά κορίτσια έχει ενθουσιασμό αλλά και απειρία . Υπάρχουν και πιο έμπειρες αλλά μεγάλο μέρος του κορμού μας έχει νιάτα και προοπτική , Μην ξεχνάμε όμως ότι το πρωτάθλημα της Α1 φέτος με 10 ομάδες θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και ίσως δεν υπάρχουν  περιθώρια για πολλά λάθη . Όλες οι ομάδες δείχνουν να έχουν ενισχυθεί σημαντικά και δεν υπάρχει φαινομενικά απλό παιχνίδι .
Το «Τζίνα Καζαντζίδου» ήταν ένα τουρνουά που μας βοήθησε πολύ . Χάσαμε και στα τρία ματς αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα . Σημασία έχει που πήραμε εμπειρίες είδαμε τα αδύνατα σημεία μας και θα δουλέψουμε να τα διορθώσουμε . Μην ξεχνάμε ότι μας έλειψε η Σπαθάρου ενώ και η Χάρι έπαιξε λίγο.  

Στο όλο σκηνικό βασικό ρόλο θα παίξει η ξένη μας . Η Αμερικάνα μας είναι και αυτή νέα κοπέλα με προφανή διάθεση να αποτελέσει ο Κρόνος ένα σκαλοπάτι προς τα πάνω για την καριέρα της . Της δίνει και η ομάδα μια σπουδαία ευκαιρία και το ξέρει.  Είναι μόλις λίγα 24ωρα στην Ελλάδα και θα ήταν λάθος να προσπαθήσουμε να την κρίνουμε . Δύο πράγματα είναι βέβαια ότι η κοπέλα εκτός από νιάτα και όρεξη έχει φοβερά σωματικά προσόντα και με καλή δουλειά θα προσφέρει πολλά στην ομάδα μας κάτι απολύτως απαραίτητο  . Η προσαρμογή όμως θέλει και αυτή χρόνο στοιχείο που χρειάζεται όλη η ομάδα και με υπομονή και επιμονή έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρουμε. Το περιβάλλον είναι ιδανικό και επειδή νοιώθω τυχερή για όσα έζησα στην Καλλιθέα για μια εξαετία , είμαι βέβαιη ότι θα καταφέρω ακόμη περισσότερα στην νέα μου στέγη …»