titloi

21/9/13

Α2 Βορρά ΑΟ Σερρών :Η «ναυαρχίδα» του Συλλόγου (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

38 χρόνια ζωής μετράει ο Αθλητικός Όμιλος Σερρών. Ένας σύλλογος με παρουσία και διακρίσεις σε μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ.



Αναμφισβήτητα, το τμήμα της γυναικείας καλαθοσφαίρισης του Α.Ο.Σ αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του σερραϊκού συλλόγου. Οι «πράσινες» έχουν γράψει τη δική τους ένδοξη ιστορία στο άθλημα με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Κύπελλο «Λιλιάνα Ρονκέτι»τη δεκαετία του '80, ενώ χρήζει αναφοράς ότι οι νεάνιδες κατέκτησαν το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη τη σεζόν 1986-87.

Παρά τις μεγάλες αντιξοότητες και τις οικονομικές δυσκολίες το «τριφύλλι» αποτελεί άξιο εκπρόσωπο του τοπικού γυναικείου μπάσκετ στα εθνικά πρωταθλήματα.

Με «τιμονιέρη» τον Νίκο Κηρύκο και διαθέτοντας ένα ρόστερ στο οποίο υπάρχουν τα στοιχεία της εμπειρίας, αλλά και του νεανικού ενθουσιασμού, ο Α.Ο.Σ θα κάνει και φέτος ό,τι καλύτερο μπορεί στη διοργάνωση της Α2.



Α.Ο.Σ 2013-14

Προπονητής: Νίκος Κηρύκος

Βοηθός Προπονητή: Γιώργος Οικονόμου

Βοηθός Προπονητή: Σάββας Κεφαλίδης

Παίκτριες

Τζιαμπάζη Ελπίδα (αρχηγός)

Μαραγκού Θάλεια

Καρατζά Φανή

Δεινοπούλου Νατάσα

Μπακιρτζίδου Μαρίνα

Χωλοπούλου Μαρία

Παπανικολάου Μαρία

Πιττάκη Φωτεινή

Διαμαντίδου Δήμητρα

Πρόικου Ελευθερία (ήρθε το καλοκαίρι από την Αριδαία)

Μπόκα Γεωργία (νέα μεταγραφή από τον ΔΑΣΑΛ)

Πετρούλα Τόγα (ήρθε από τους Τιτάνες Δράμας)

Χωλοπούλου Νίκη (ήρθε από τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας)

Κουζάλη Κωνσταντίνα (καινούργια μεταγραφή από την ΕΝΑΔ [Κύπρος])

To «τριφύλλι» θέλει και δικαιούται να έχει τη στήριξη των τοπικών φορέων, των σερραϊκών επιχειρήσεων, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και προπαντός των Σερραίων φιλάθλων. 

Την Κυριακή ο Α.Ο.Σ θα δώσει το «παρθενικό» επίσημο παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 αντιμετωπίζοντας την Ολύμπια Λάρισας στο κλειστό γυμναστήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος (το τζάμπολ θα γίνει στις 2 μ.μ.).

Ο κόσμος πρέπει να σταθεί στο πλευρό της ομάδας, διότι ο «ρομαντισμός» δεν αρκεί από μόνος του για να μείνει μια ομάδα ζωντανή και να είναι αξιόμαχη.