titloi

21/8/14

A2 Βορρά: Ηρακλής Πρώτη προπόνηση με ανανεωμένη ομάδα

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Ιβανώφειο την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν.


Μία νέα ομάδα καλείται να φτιάξει ο προπονητής των “κυανόλευκων” Θανάσης Κυρκούσης καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε από το τέλος του πρωταθλήματος, έγιναν αρκετές αλλαγές, αποχώρησαν κάποιες παίκτριες αλλά έγιναν και νέες προσθήκες. Το νέο σύνολο θα είναι πιο νεανικό σε σχέση με πέρσι, με τον μέσο όρο ηλικίας να πέφτει αρκετά. Το ρόστερ μέχρι στιγμής αποτελείται από 20 αθλήτριες από τις οποίες οι 17 έδωσαν το παρών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Η ομάδα πλέον μετρά οκτώ νέα αποκτήματα, τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Νεάνιδες και γυναίκες θα προπονούνται σαν ενιαίο τμήμα καθώς αρκετές αθλήτριες θα μπορούν να ενισχύουν τον Ηρακλή και στις δύο κατηγορίες.
Ο Θανάσης Κυρκούσης έδωσε τις πρώτες οδηγίες στις παίκτριες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού που πρέπει να ακολουθήσουν. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις ακολούθησε προπόνηση και οι παίκτριες του Ηρακλή έπιασαν αμέσως δουλειά.
Ήδη από την Δευτέρα έχει ξεκινήσει προπονήσεις και το τμήμα των κορασίδων στο οποίο έχει παραμείνει ο βασικός κορμός και έχουν έρθει πέντε νέες αθλήτριες.



Κυρκούσης: “Δύσκολο έργο αλλά υπάρχει διάθεση για δουλειά”
Ο προπονητής της ομάδας στις οδηγίες του, επέστησε την προσοχή των παικτριών του στα στοιχεία παιχνιδιού που θέλει να ακολουθήσουν αλλά και στον τρόπο συμπεριφοράς που πρέπει να έχουν στο γήπεδο. Παρά το ότι ο μέσος όρος ηλικίας ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας για την ομάδα, όπως δήλωσε ο τεχνικός της , υπάρχει διάθεση για δουλειά.
“Γνωριστήκαμε και συστηθήκαμε μεταξύ μας και έπειτα είπαμε τα βασικά. Δηλαδή τους κανόνες που θα διέπουν την ομάδα, τη λειτουργία, το πως θα είναι οι προπονήσεις και όλα όσα αφορούν την ομαλή λειτουργία του τμήματος. Η ομάδα σε σύγκριση με πέρσι είναι ακόμη μικρότερη σε ηλικία, το έργο μας θα είναι ακόμη πιο δύσκολο αλλά από την άλλη πιστεύω ότι όλα τα κορίτσια έχουν διάθεση για δουλειά και θα δουλέψουμε για το καλύτερο”.

Ο συνεργάτης του Θανάση Κυρκούση στα τμήματα των γυναικών και των νεανίδων και προπονητής των κορασίδων, Κυριάκος Μπαχταλιάς στάθηκε στη δουλειά που πραγματοποιείται στο τμήμα και στο μέλημα του συλλόγου να αναδεικνύει νέα ταλέντα.
“Η ομάδα είναι καλή και μπορεί να γίνει ανταγωνιστική. Οι αθλήτριες έχουν ταλέντο που μπορούν να το εξελίξουν μέσω της προπόνησης. και να αναδειχθούν από το σύλλογο. Το πρόσφατο παρελθόν το δείχνει. Είχαμε φέτος πέντε αθλήτριες στην Εθνική και τη Χριστιάνα Γεροστεργίου που πήρε την υποτροφία σε κολλέγιο της Αμερικής. Υπάρχει προγραμματισμός, γίνεται σωστή προπόνηση και καθοδήγηση. Στο χέρι τους είναι μετά να πετύχουν το καλύτερο για τον εαυτό τους. Είναι χαρά μας και κύριο μέλημα του Ηρακλή να αναδεικνύει νέες παίκτριες.
Μήνυμα στους “Ηρακλειδείς” να στείλουν τα κορίτσια τους στις Ακαδημίες μας. Από τις 25 Αυγούστου ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα (γεννημένες το 2002 και κάτω)”.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κυριάκος Μπαχταλιάς: 6940511452
Λίνα Τραμουντάνη: 6906643432
Πηγή: bluearena.gr