titloi

3/8/14

Εθνική Γυναικών: Με 3 φιλικές ήττες γυρίζει η Ελλάδα - Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον τελευταίο αγώνα με την Κίνα

Η Εθνική Γυναικών αποχαιρετά την Ασία με μία ακόμη ήττα, την τρίτη σε ισάριθμους αγώνες, απέναντι στην Κίνα (86-67). Η ελληνική ομάδα προσπάθησε, ακολούθησε το ρυθμό ως το ημίχρονο (36-35) με τις Κινέζες να χτίζουν μια διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και να τη διευρύνουν στο τέταρτο. Η Εθνική Κίνας, η οποία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, βρήκε σύμμαχο τα σουτ πίσω από τα 6μ75, μετρώντας 13/28, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τα περισσότερα από τα 15 λάθη στα οποία υπέπεσε η Ελλάδα. 
Κίνα-Ελλάδα 86-67
Δεκάλεπτα: 27-19, 9-16, 26-17, 24-15


Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Σταμολάμπρου 6, Μουλή 2, Δημητράκου 20, Χατζηγιακουμή 3, Τάρλα, Σπαθάρου 3, Λύμουρα 6, Σωτηρίου 2, Κοσμά 6, Σκιαδοπούλου, Σπανού 19


Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, τόνισε: «Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για εμάς. Μέσα από τα φιλικά που δώσαμε βγάλαμε συμπεράσματα για το τι πρέπει να κάνουμε, αλλά και το τι δεν πρέπει να κάνουμε στο δικό μας μεγάλο ραντεβού, που είναι το Ευρωμπάσκετ 2015. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, που προετοιμαζόμασταν για επίσημους αγώνες, φέτος θέλαμε να δούμε τις αδυναμίες μας, να κάνουμε λάθη, για να δούμε πως μπορούμε να τα καλύπτουμε στο παρκέ, να βρίσκουμε λύσεις. Δεν είμαστε έτοιμοι σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστούμε ομάδες που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά αυτοί οι αγώνες έτσι κι αλλιώς δεν έγιναν και με αυτό το σκοπό. Κάποιες φορές καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, παλέψαμε, είδαμε πράγματα που θέλαμε και συνεχίζουμε. Κλείνοντας αυτό τον κύκλο των φιλικών αγώνων, μιλήσαμε με τα κορίτσια, τους είπαμε κάποια πράγματα που θα πρέπει να κάνουν όλη τη χρονιά, όντας και στο σύλλογό της η καθεμία, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες και όπως πρέπει για το Ευρωμπάσκετ του 2015.























 Πατήστε εδώ και θα μεταβείτε σε ιστοσελίδα της Κίνας και με τα βελάκια θα δείτε τις φωτογραφίες