titloi

17/2/16

Α.Νικολοπούλου: «θα δώσουμε τη μάχη μας στο παρκέ»

Ο μεγάλος αγώνας για την Εθνική Γυναικών πλησιάζει και η αναμέτρηση με τη Ρωσία το προσεχές Σάββατο στη Χαλκίδα θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2017.


Οι διεθνείς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αντίπαλος είναι πανίσχυρη, αλλά όπως υποστηρίζει η Αγγελική Νικολοπούλου η εθνική με όπλο την άμυνα, το πάθος και τη βοήθεια των φιλάθλων θα δώσει τη μάχη της μέσα στο παρκέ.
Έχετε δει κάποια παιχνίδια από τη Ρωσία. Είναι ανίκητη όπως πολλοί υποστηρίζουν;
«Όχι σε καμιά περίπτωση. Η Ρωσία και βέβαια είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς ετοιμαζόμαστε όλη την εβδομάδα έτσι ώστε να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμες σε αυτόν τον αγώνα. Ξέρουμε πολύ καλά ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Εμείς θα δώσουμε μεγάλη μάχη μέσα στο παρκέ για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που ουσιαστικά θα μας δώσει την ευκαιρία να αγκαλιάσουμε την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2017».
Tι πιστεύεις ότι θα πρέπει να κάνετε στο παρκέ ώστε η εθνική να πετύχει μια μεγάλη νίκη το Σάββατο;
«Η εθνική ομάδα φημίζεται για το πάθος της και τη σκληρή της άμυνα. Από εκεί ξεκινάνε όλα για εμάς. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και το Σάββατο στη Χαλκίδα ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Ποια θεωρείς ότι είναι τα μεγάλα όπλα της Εθνικής Γυναικών;
«Όπως είπα και πριν η σκληρή άμυνα και το πάθος είναι τα μεγάλα ατού αυτής της ομάδας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια ομοιογένεια, αφού όλες οι παίκτριες είμαστε χρόνια μαζί και γνωριζόμαστε καλά.  Φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε και το  εξαιρετικό κλίμα, το οποίο βοηθάει πάρα πολύ μέσα στο παρκέ ώστε να βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι».
Πόσο μεγάλη σημασία έχει για εσάς η συμπαράσταση του κόσμου;
«Ο κόσμος για μας, δίχως υπερβολή, είναι ο έκτος παίκτης στο παρκέ. Το είδαμε στον αγώνα με την Ελβετία το Νοέμβριο και θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη συμπαράσταση το Σάββατο απέναντι στη Ρωσία, η οποία είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Θέλουμε να μας βοηθήσει να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο παρκέ. Καλούμε τους κατοίκους της Χαλκίδας, τους φίλους του μπάσκετ να γεμίσουν το κλειστό «Τ.Καμπούρης» και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους χαρίσουμε μια μεγάλη επιτυχία».