titloi

15/2/16

Γυναικών: Συνέντευξη Τύπου στη Χαλκίδα

Η Χαλκίδα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για δεύτερη φορά την Εθνική ομάδα γυναικών, που έχει βρει στην πόλη το... σπίτι της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.
Μετά την απόλυτη επιτυχία του πρώτου αγώνα, ο φίλαθλος κόσμος περιμένει την σημαντική αναμέτρηση με την πανίσχυρη Ρωσία, το Σάββατο 20/2 (17.00) για την οποία μίλησαν σήμερα οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 Β’ Κατηγορίας που θα φιλοξενηθεί στην πόλη το καλοκαίρι, με τη συμμετοχή 21 ομάδων και την παρουσία των ανερχόμενων αστέρων του αθλήματος.
Για μία ακόμα φορά έγινε σαφής η μεγάλη επιθυμία των τοπικών φορέων, αλλά και των φιλάθλων να συνδράμουν στην προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας, αλλά και να μετατρέψουν την Χαλκίδα σε αθλητικό κέντρο για πολλές διοργανώσεις. Τονίστηκε μάλιστα η άριστη συνεργασία μεταξύ φορέων που έχουν παραμερίσει πιθανές διαφορές, προκειμένου όλοι μαζί να βοθήσουν στην άρτια διεξαγωγή των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ): "Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Η Χαλκίδα από τις 5 Δεκεμβρίου είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέρονοτος της μπασκετικής Ελλάδας και Ευρώπης αφού ήδη έχει ανακοινωθεί ότι η τελική Φάση του Ευρωμπάσκετ U20 θα διεξαχθεί φέτος στην πόλη μας.
Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός στο οποίο προστίθεται και ο προκριματικός αγώνες για το Ευρωμπάσκετ γυναικών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στις γυναίκες. Εκ μέρους του προέδρου της ΕΟΚ, του κ. Βασιλακόπουλου να ζητήσω συγγνώμη για την απουσία του λόγω ενός έκτακτου ιδιαίτερα σημαντικού γεγονότος.
Να ευχαριστήσω όμως τα μέλη και ιδιαίτερα τον γενικό γραμματέα τον κ. Τσαγκρώνη που βρίσκεται μαζί μας και η παρουσία του δίνει ιδιαίτερο βάρος  στον κρίσιμο αγώνα. Το γήπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και θα είμαι βέβαιος ότι θα είναι γεμάτο και θα βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθειά της, για να επιβεβαιώσουμε αυτό που ακούστηκε στο τέλος του πρώτου αγώνα, ότι η Εθνική γυναικών βρήκε το γήπεδό της.
Εχει ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο Χαλκιδέων να έχουν επιτυχία οι αγώνες, γιατί θα αποκτήσουμε και εμπειρίες για να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και η μεγάλη διοργάνωση που έχουμε αναλάβει το καλοκαίρι, προς όφελος όλων με ό,τι σημαίνει η παρουσία 21 ομάδων στην πόλη μας.
Συνολικά σαν πόλη έχουμε αναλάβει πολύ σημαντικά αθλητκά γεγονότα, όχι μόνο για το μπάσκετ. Ισως και να ξεπερνούν τις δυνατότητες που κάποιος φαντάζεται ότι υπάρχουν, αλλά να είσαστε σίγουροι ότι με την τεράστια επιθυμία που υπάρχει για εθελοτική δράση, θα τα καταφέρουμε και η Χαλκίδα στο τέλος της χρονιάς θα είναι μια διαφορετική πόλη, γεμάτη εμπειρίες και εύσημα για τις διοργανώσεις που θα έχει φιλοξενήσει με επιτυχία". 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΟΚ): "Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την επιτυχία στον πρώτο αγώνα και τη συμπαράσταση που υπήρξε. Το Σάββατο είναι ιδιαίτερο παιχνίδι και ελπίζουμε σε μια νίκη που θα είναι τεράστιο βήμα για την πρόκριση.
Χρειαζόμαστε ένα γεμάτο γήπεδο που θα ενθαρρύνει την προσπάθεια, σε ένα γνώριμο γήπεδο, η διοργάνωση με τη συμπαράσταση του Δήμου σίγουρα θα είναι άρτια. Ηδη έχουμε δείγματα και είμαστε βέβαια ότι αυτά θα επιβεβαιωθούν, τόσο σε λειτουργικά θέματα όσο και συμπαράστασης.
Θα αναφερθώ κι εγώ στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού, ένα τεράστιο γεγονός με 21 χώρες να συμμετέχουν. Το κέντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος θα είναι η Χαλκίδα, ελπίζω ότι θα πάμε πολύ καλά και εκεί χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλων για να υπάρχει μια άψογη διοργάνωση. Να είσαστε σίγουροι ότι διεκδικήσαμε και αναλάβαμε τη διοργάνωση, όπως μας αναθέτει πάντα η Διεθνής Ομοσπονδία όταν της ζητάμε αφού ξέρει ότι θα υπάρξει επιτυχία, επειδή νιώθαμε σίγουροι για την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και την άριστη συνεργασία μαζί του". 
ΛΙΛΙΑΝ ΖΛΑΚΩΝΗ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Ο. Α. Π. ΠΕ. Χ. (Δημοτικός Οργανισμός Αθλησης - Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Χαλκίδας): "Να καλωσορίσω όλους όσοι είστε εδώ και στηρίζετε αυτή τη μεγάλη πρόκλησ για την πόλη μας και τον αθλητικό κόσμο. Μια ιδιαίτερη πρόκληση για να δείξουμε όλοι ότι είμαστε παρόντες σε ένα διιαίτερα μεγάλο γεγονός. Στον πρώτο αγώνα θεωρώ ότι περάσματα τα... προκριματικά μας και θέλουμε τώρα να το επαναλάβουμε, ελπίζοντας να γεμίσει το γήπεδο αλλά και ο έξω χώρος. Να εισρπάξει η Εθνική μας τον παλμό της πόλης της Χαλκίδας και να τη βοηθήσει για τη νίκη. Εμείς θα καταθέσουμε την ψυχή μας και προσδοκούμε σε μια νίκη που θα φέρει την πρόκριση.
Εχουμε ήδη καλέσει όλα τα σχολεία, όλους τους συλλόγους, πιστεύω θα τα καταφέρουμε ώστε να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό που επιχειρείται στην πόλη μας. Το μεγάλο στοίχημα βέβαια και η ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζεται για το καλοκαίρι. Εχουμε ήδη όμως προγραμματισμό για 400 εθελοντές, σύντομα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα που υπάρχει.
Μας δίνεται μια ευκαιρία, πέρα από το αθλητικό γεγονός, να προβάλουμε τη Χαλκίδα, την Εύβοια, να γνωρίσουν τον τόπο μας όσοι έρθουν εδώ. Θεωρώ ότι με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε όλοι μια γροθιά.
Υπάρχει κι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς να θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε να έχουμε... κέφι διότι αμέσως μετά τον αγώνα ανοίγει το Τριώδιο και θα υπάρξει πλήθος εκδηλώσεων στην παραλία, οπότε θέλουμε να πάμε χαρούμενοι μετά το γήπεδο και να συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις".
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ): "Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα δύσκολα και μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχουμε αναλάβει. Χρειάζεται ο εθελοντισμός στην πόλη, έχουμε ειδοποιήσει όλες τις ομάδες από όλα τα αθλήματα γιατί είναι πολλές υποχρεώσεις που θα υπάρξουν τον Ιούλιο στο Ευρωμπάσκετ και φυσικά θα χρειαστεί μεγάλη βοήθεια. Πρέπει σαν Δήμος και σαν Δ.Ο.Α. Π.ΠΕ.Χ να είμαστε έτοιμοι για να παράσχουμε όλα όσα θα χρειαστούν".