titloi

15/2/16

Άρχισε η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Αμαρουσίου, στον Άγιο Θωμά, η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών ενόψει των υποχρεώσεών της με τη Ρωσία (20/2 Χαλκίδα) και την Ελβετία (24/2 Φρίμπουργκ) για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2017.
Στο προσκλητήριο του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Κεραμιδά ανταποκρίθηκαν όλες οι αθλήτριες που είχαν κληθεί. Η Στέλλα Καλτσίδου έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης, ήρθε στο γήπεδο, αλλά προτιμήθηκε να μην γυμναστεί. Η Άρτεμις Σπανού που ταλαιπωρείται από ένα ελαφρύ διάστρεμμα έκανε θεραπεία, ωστόσο, από αύριο και οι δύο θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.


Παρόντες στο κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και οι Γιάννης Κουτραφούρης και Γιάννης Αλεξόπουλος, μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ και υπεύθυνοι των Εθνικών ομάδων Γυναικών. «Υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο με τη Ρωσία στη Χαλκίδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να κάνουμε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Το γήπεδο στη Χαλκίδα αναμένεται να έχει περισσότερο κόσμο από την προηγούμενη φορά και οι φίλαθλοι θα σας βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Καλή επιτυχία να έχετε», ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Τσαγκρώνη απευθυνόμενος προς τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών.
Λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς τόνισε: «Μπαίνουμε στη δεύτερη και δυσκολότερη φάση των προκριματικών. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία στη Χαλκίδα και την Ελβετία εκτός. Ο αγώνας με τη Ρωσία είναι πολύ δύσκολος, καθώς ο αντίπαλός μας διαθέτει μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν έχουμε νικήσει ποτέ σε επίπεδο γυναικών τη Ρωσία. Έχει ψηλές παίκτριες, στην πεντάδα αγωνίζονται τρεις πάνω από 1.90μ. και έχουν άρτια τεχνική κατάρτιση παίζοντας σχεδόν όλες στην Ευρωλίγκα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Θα βασιστούμε και στη συμπαράσταση του κοινού στη Χαλκίδα που τόσο μας είχε βοηθήσει την προηγούμενη φορά. Σε περίπτωση νίκης επί της Ρωσίας θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση».