titloi

18/2/16

Λ. Λυμουρα: «Πρόκληση ο αγώνας με τη Ρωσία»

Ο αντίπαλος είναι εξαιρετικά δυνατός, αλλά οι παίκτριες της Εθνικής Γυναικών δεν πτοούνται. Βλέπουν την νίκη στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Ρωσία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 ως μια μεγάλη πρόκληση και όπως τονίζει η Λολίτα Λύμουρα  με την ελληνική ψυχή και το πάθος μπορούν να τα καταφέρουν.


«Το παιχνίδι με τη Ρωσία είναι σημαντικό για μας, διότι με νίκη κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Ξέρουμε ότι είναι ο βασικός μας ανταγωνιστής για τη πρωτιά στον όμιλο. Όσοι έρθουν στο γήπεδο ή μας δουν από την τηλεόραση να ξέρουν ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για το αποτέλεσμα. Δεδομένου ότι δεν έχουμε κερδίσει ποτέ τη Ρωσία πιστεύω ότι η νίκη αυτή θα έχει τεράστια σημασία», ήταν αρχικά τα λόγια της διεθνούς πλέι μέικερ για να αναφερθεί στη συνέχεια στην αντίπαλο της εθνικής. «Τη Ρωσία τη χαρακτηρίζουν τα ψηλά κορμιά της. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις ψηλές, αλλά και οι περιφερειακές της αντιπάλου μας είναι ιδιαίτερα ψηλές. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι με τις οδηγίες των προπονητών και με κάποια τρικ που θα κάνουμε θα σπάσουμε η συνεργασία των ψηλών τους».
Οι παίκτριες της εθνικής θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη επί του συγκεκριμένου αντιπάλου που ταυτόχρονα θα φέρει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μια ανάσα από την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2017. «Είναι σίγουρα μια πρόκληση αγώνας.  Παίζουμε μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους, δεν έχουμε κερδίσει ποτέ τη Ρωσία και θα τα δώσουμε όλα. Αν δείξουμε την ελληνική ψυχή και το πάθος πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους. Δεν μας αγχώνει που δεν έχουμε ποτέ κερδίσει ποτέ τη Ρωσία», σχολίασε η Λύμουρα.