titloi

23/2/16

Σ.Καλτσίδου: «Θα πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης»

Η β’ φάση των υποχρεώσεων της Εθνικής Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 συνεχίζεται αύριο (21.00) στην πόλη Φρίμπουργκ με αντίπαλο την Ελβετία και με τις διεθνείς να θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες.
Μια ακόμη νίκη και με διαφορά μάλιστα, θα είναι ό,τι καλύτερο όπως υποστηρίζει η Στέλλα Καλτσίδου, η οποία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο της πρόκρισης για τα τελικά της διοργάνωσης.



Η διεθνής φόργουορντ από το Φρίμπουργκ όπου βρίσκεται από το μεσημέρι η αποστολή της Εθνικής σχολίασε την αυριανή αναμέτρηση με την Ελβετία λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε. Η Ελβετία δείχνει η πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου, όμως ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί αυτό, γιατί είναι ένα τουρνουά που διαρκεί πάρα πολύ. Στόχος πρώτα είναι η νίκη και μετά η διαφορά γιατί όλα παίζουν ρόλο στην πορεία. Μακάρι η αναμέτρηση να εξελιχθεί έτσι ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλα τα κορίτσια, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να έχουμε ένα άνετο και ευχάριστο βράδυ».
Η ήττα από τη Ρωσία το περασμένο Σάββατο άφησε μια πικρή γεύση στις παίκτριες της εθνικής, αλλά η Στέλλα Καλτσίδου πιστεύει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα περάσει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2017. «Πάντα όταν χάνεις είσαι απογοητευμένος. Το ματς ήταν δικό μας και το χάσαμε εμείς. Δεν θεωρώ ότι οι Ρωσίδες έπαιξαν καλύτερα από εμάς. Είχαμε την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη που θα μας έδινε την πρόκριση και θα λέγαμε ότι κερδίσαμε για πρώτη φορά τη Ρωσία. Είμαστε μέσα στην πρόκριση, αν και δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει στους επόμενους μήνες. Μέχρι στιγμής οι βαθμολογίες των ομίλων δείχνουν ότι είμαστε μέσα στις ομάδες που θα περάσουν. Έχουμε κάνει δύο πολύ καλές εμφανίσεις στην α’ φάση, ενώ απέναντι στη Ρωσία το πιστεύαμε μέσα σε μια έδρα που ήταν ζεστή έχοντας και τη βοήθεια του κόσμου. Είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθησή για τον αγώνα και θέλαμε να βγούμε πρώτες στον όμιλο. Αυτό πλέον δείχνει δύσκολο, δεν θα πω όμως απίθανο. Μπορεί να πάμε στη Ρωσία και να κερδίσουμε. Πιστεύω, πάντως, ότι θα πετύχουμε τον στόχο της πρόκρισης».