titloi

21/2/16

Α.Σπανού: «Έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης»

Η ήττα από τη Ρωσία ήρθε στις λεπτομέρειες το Σάββατο το απόγευμα στη Χαλκίδα για την Εθνική Γυναικών, όμως ο στόχος της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2017 παραμένει ζωντανός.


Οι διεθνείς έδωσαν μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν ιδιαίτερα ισχυρό αντίπαλο και το χειροκρότημα στο τέλος ήταν η καλύτερη ανταμοιβή των προσπάθειών τους. Η Άρτεμις Σπανού παρά την ήττα θεωρεί ότι η Εθνική έχει πολλές πιθανότητες για πρόκριση αρκεί η ομάδα να συνεχίσει με την ίδια συγκέντρωση στα επόμενα παιχνίδια. «Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από όλες τις αθλήτριες. Το θέλαμε πάρα πολύ από την αρχή, παλέψαμε και παίξαμε σκληρά στην άμυνα. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι το οποίο τελικά για μας χάθηκε στις λεπτομέρειες με έναν πόντο», είπε η διεθνής σέντερ, η οποία στη συνέχεια εξήγησε που κρίθηκε η αναμέτρηση. «Η κούραση ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο, καθώς είμαστε στη μέση της σεζόν με τις ομάδες μας. Η Ρωσία βέβαια είχε και ιδιαίτερα ψηλά κορμιά και προσπαθήσαμε με διάφορες άμυνες να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε όπως θα θέλαμε».
Φυσικά τίποτα δεν έχει χαθεί, αφού ακολουθούν τρία ακόμα παιχνίδια με την Σπανού να υποστηρίζει ότι η Εθνική είναι κοντά στην πρόκριση. «Έχουμε να δώσουμε άλλα τρία παιχνίδια και να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες ομάδες. Έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στα τελικά, ωστόσο πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση και να τα δώσουμε όλα».
Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον κόσμο που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο «Τ.Καμπούρης» της Χαλκίδας και βοήθησε τα μέγιστα την προσπάθεια της Εθνικής. «Η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή στο γήπεδο. Εκεί που δεν μπορούσαμε ο κόσμος μας έδωσε το έξτρα κίνητρο να συνεχίσουμε. Ήταν εξαιρετικοί οι φίλαθλοι».