titloi

25/2/16

Ε. Μάλτση: «Έχουμε ομαδάρα»

Η αγάπη της για την Εθνική Ομάδα είναι τεράστια, δεδομένη και σε κάθε ευκαιρία το δείχνει. Αρχηγός με τα όλα της η Εβίνα Μάλτση επέστρεψε τον τελευταίο χρόνο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με στόχο άλλη μια πρόκριση σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ.


Στην προκειμένη περίπτωση σε αυτή του 2017. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά η Εθνική ξέρει να τα βγάζει πέρα. Η έμπειρη γκαρντ μίλησε για την ευρεία νίκη επί της Ελβετίας, η οποία  οφείλεται, όπως και πολλές άλλες, στο καλό κλίμα μεταξύ των παικτριών, αλλά και στην… ομαδάρα που διαθέτει η Ελλάδα. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες  για τη νίκη μας. Κερδίσαμε πάρα πολύ εύκολα την Ελβετία. Έχουμε ομαδάρα, διαθέτουμε πολύ καλό κλίμα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Δεν φάνηκε να δυσκολευτήκαμε, αλλά το παιχνίδι με την Ελβετία δεν ήταν καλό. Πετύχαμε, όμως, αυτό που θέλαμε παίρνοντας και μια μεγάλη διαφορά. Πάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στους αγώνες που θα γίνουν τον Νοέμβριο. Εύχομαι στο μέλλον να είμαστε ακόμα καλύτερα».
Η Εθνική Γυναικών είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου της με την Εβίνα Μάλτση να σημειώσει. «Είμαστε, είναι η αλήθεια, πολύ κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2017. Το Νοέμβριο κυνηγάμε μια νίκη επί της Βουλγαρίας στην έδρα μας και γιατί όχι και μια εκτός επί της Ρωσίας.  Αν χάσουμε,  τέλος πάντων, από τη Ρωσία πάμε για δεύτεροι στον όμιλο. Πιστεύω ότι θα είμαστε μεταξύ των καλύτερων δεύτερων των ομίλων και ευελπιστώ ότι θα περάσουμε. Έχουμε κάνει το 70% της προσπάθειάς μας και δεν νομίζω κάτι να μην πάει καλά. Έχουμε δείξει ότι είμαστε σοβαρή ομάδα, ξέρουμε τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο και το θέλουμε πολύ. Να είμαστε όλες υγιείς και τα πάντα θα πάνε καλά».