titloi

16/2/16

Ό. Χατζηνικολάου: «Η νίκη θα είναι υπέρβαση»

Στη δεύτερη φάση των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 μπαίνει η  Εθνική Γυναικών. Η Ρωσία και η Ελβετία θα είναι οι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με τις διεθνείς αθλήτριες να θέλουν να κάνουν την υπέρβαση.
Και αυτή δεν είναι άλλη από μια νίκη απέναντι στην πανίσχυρη Ρωσία το προσεχές Σάββατο στη Χαλκίδα, η οποία αν τελικά επιτευχθεί να δώσει σε μεγάλο ποσοστό και την πρόκριση στην Εθνική για τα τελικά της διοργάνωσης.


Οι αθλήτριες γνωρίζουν ότι έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση το Σάββατο (20/2, 17.00) στη Χαλκίδα και όπως υποστηρίζει η Όλγα Χατζηνικολάου ενδεχόμενη νίκη θα είναι υπέρβαση. «Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχουμε κερδίσει τη Ρωσία σε επίσημο παιχνίδι. Θα είναι σίγουρα υπέρβαση, αλλά η ομάδα μας έχει πολύ ταλέντο. Είναι απρόβλεπτη, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν. Είμαστε ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο, όμως, πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι απίθανο».
Η διεθνής γκαρντ δεν παραγνωρίζει την αξία της Ρωσίας παρά το γεγονός ότι έχει κάνει ανανέωση στο ρόστερ της. «Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς μέχρι τώρα. Η Ρωσία είναι μια παραδοσιακή δύναμη του γυναικείου μπάσκετ στην Ευρώπη. Έχει κάνει μια ανανέωση, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι, γιατί η Ρωσία είχε πάντα ψηλά κορμιά και πολύ ταλέντο. Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο και θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε το 100% σε όλα, σε συγκέντρωση και τακτική και να παίξουμε πολύ καλά για να μπορέσουμε να κοντράρουμε την αντίπαλο μας και να την κερδίσουμε. Ελπίζω να έχουμε τον κόσμο κοντά μας, όπως την προηγούμενη φορά που μας βοήθησε πολύ, για να πάρουμε το επιθυμητό αποτελέσματα».