titloi

19/11/15

Ζ.Δημητράκου: «Όλα για την πρόκριση» (video)

Στα... μονοπάτια των προκριματικών του Ευρωπάσκετ 2017 βαδίζει η Εθνική Γυναικών με αποκλειστικό στόχο την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.
Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος απέναντι σε Ελβετία και Βουλγαρία είναι ιδιαίτερα σημαντικές με τη Ζωή Δημητράκου να τονίζει ότι η ίδια και οι συμπαίκτριές της θα τα δώσουν όλα για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.


Η έμπειρη φόργουορντ είπε αναφορικά με τις νέες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.  «Αρχίζει μια νέα προσπάθεια για την Εθνική Γυναικών με στόχο την παρουσία της σε μια ακόμη τελική φάση Ευρωμπάσκετ, αυτή του 2017. Είμαστε χαρούμενες, ειδικά εμείς που παίζουμε στο εξωτερικό που  ήρθαμε πάλι στην πατρίδα μας για να αγωνιστούμε για την Εθνική ομάδα».
Όσον αφορά στους αντιπάλους, η Ζωή Δημητράκου είναι  αισιόδοξη, αλλά θέλει οι φίλαθλοι να δώσουν βροντερό παρών στο κλειστό της Χαλκίδας. «Η Ελβετία και η Βουλγαρία φαίνονται βατοί αντίπαλοι. Ελπίζω αυτό να αποδειχθεί και μέσα στο παρκέ, να κερδίσουμε και να πάνε όλα καλά. Φυσικά χρειάζεται από την πλευρά μας 100% συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και πιστεύω ότι με το μεγάλο μας όπλο, την καλή μας άμυνα, μπορούμε να τα καταφέρουμε.  Είναι σημαντικό για μας που αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας με ένα εντός έδρας παιχνίδι. Ελπίζουμε το Σάββατο απέναντι στην Ελβετία ο κόσμος να ανταποκριθεί, να γεμίσουν οι εξέδρες του κλειστού της Χαλκίδας και να  ευχαριστήσουμε τους πάντες με την αγωνιστική μας παρουσία. Εύχομαι να κερδίσουμε και να είμαστε όλοι χαρούμενοι».
Τέλος η Δημητράκου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πραγματοποίησης δύο νικών σε αυτή τη φάση των προκριματικών… «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνουμε ξεκίνημα στα προκριματικά με δύο νίκες. Θα είναι ό,τι καλύτερο και παράλληλα θα μπούμε με άλλο αέρα στα παιχνίδια που ακολουθούν το Φεβρουάριο. Θέλουμε πολύ να προκριθούμε στην τελική φάση και θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να τα καταφέρουμε».