titloi

26/11/15

Δηλώσεις Ελ.Καφαντάρη - Σκιαδοπούλου

Ελ.Καφαντάρη: «Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός»

Με το απόλυτο των δύο νικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε αυτή την φάση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017 η Εθνική Γυναικών.
Η επιβλητική νίκη επί της Βουλγαρίας στο Ρούσε ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών για τις διεθνείς αθλήτριες που έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Μάλιστα κατάφεραν και πήραν και διαφορά, κάτι το οποίο ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχεια και τα χαμόγελα στο «Ελ.Βενιζέλος» σήμερα το μεσημέρι κατά την επιστροφή περίσσευαν στα μέλη της ελληνικής αποστολής.


Η βοηθός προπονητή της Εθνικής Ελένη Καφαντάρη μίλησε για τις δύο επιτυχίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τονίζοντας χαρακτηριστικά. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και παρουσιαστήκαμε προετοιμασμένοι και για τα δύο παιχνίδια. Κάναμε ό,τι είχαμε πει και τα κορίτσια αντιμετώπισαν όπως είπαμε τις  αντίπαλες. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε μια εκτός έδρας νίκη, βρισκόμαστε πρώτοι στον όμιλο και χαιρόμαστε για αυτό. Τώρα έχουμε το Φεβρουάριο τη Ρωσία, έναν πολύ δύσκολο αγώνα στην έδρα μας. Μέχρι τότε θα προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερα από αυτά τα δύο παιχνίδια, με τη βοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και ελπίζω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Τα κορίτσια είχαν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, καλή χημεία, έβγαλαν ενέργεια μέσα στο γήπεδο, η άμυνά μας ήταν πολλή καλή και παρά το γεγονός ότι είχαμε το τραυματισμό της Άρτεμις Σπανού αντεπεξήλθαμε στο έπακρο».
Σκιαδοπούλου: «Θέλουμε πολύ την πρόκριση»
Η Φαίδρα Σκιαδοπούλου επέστρεψε στην Εθνική Γυναικών και δεν έκρυψε ότι η ίδια και οι συμπαίκτριές της θέλουν πολύ την πρόκριση στα τελικά. «Νομίζω ότι δώσαμε το 100% και ακόμα παραπάνω των δυνατοτήτων μας. Υπήρχε ένας έντονος  ενθουσιασμός… Θέλουμε πάρα πολύ αυτή την πρόκριση. Με νέο τιμ και τις παλιές παίκτριες που εντάχθηκαν και πάλι υπήρχε μεγαλύτερη θέληση για να το καταφέρουμε αυτό. Και νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι καλύτερο από αυτές τις δυο νίκες.  Καμιά  μας δεν πίστευε αυτή τη διαφορά στο ματς με τη Βουλγαρία. Νομίζαμε ότι η Βουλγαρία είναι στα μέτρα μας και θα μας δυσκολέψει. Όλα, όμως, πήγαν καλά λόγω της προσπάθειας και της ομαδικότητας μας».