titloi

22/11/15

Εθνική Γυναικών: Ελλάδα-Ελβετία 83-46 -Δηλώσεις

Το ιδανικό πρώτο βήμα έκανε η Εθνική Γυναικών στη Χαλκίδα.
Επιβλήθηκε 83-46 της Ελβετίας, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2017 και ετοιμάζεται για την επόμενη αναμέτρηση, εκτός έδρας με τη Βουλγαρία, την ερχόμενη Τετάρτη.





Τα πρώτα «αναγνωριστικά» λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν και η ελληνική ομάδα βρήκε σταδιακά το ρυθμό και τις λύσεις που επιθυμούσε για να χτίσει μια διαφορά. Η απόσταση άρχισε να διευρύνεται με την Ελλάδα να κερδίζει το θερμό χειροκρότημα του κοινού που είχε γεμίσει το γήπεδο στη Χαλκίδα. Το 8-8 (2’50’’), έγινε 16-8  με την Ελλάδα να παίρνει επιθετικά από όλες τις παίκτριες με τη Δημητράκου να οδηγεί στο +10 (21-11). Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά βρήκαν λύσεις άμεσα και απέναντι στη ζώνη που επιστράτευσε η Ελβετία, για να διαμορφωθεί το 26-11 από την Καλτσίδου (7’28’’). Η Εβίνα Μάλτση με πέντε συνεχόμενους πόντους ήταν αυτή που έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους (38-17, 14’45’’), δίνοντας τη σκυτάλη στην Καλτσίδου για το +22 (40-18, 17’). Η μαχητικότητα της ελληνικής ομάδας πέρα από τις λύσεις στην επίθεση ήταν αυτή που της έδινε ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα είτε ήταν τα κλεψίματα της Χατζηνικολάου, είτε συνεχόμενα ριμπάουντ της Κοσμά, είτε δυνατή άμυνα της Σπανού. Το αποτέλεσμα ήταν το ημίχρονο να κλείσει 45-28 και την Ελλάδα να φτάσει και πάλι στο +21 με την επιστροφή στο παρκέ (49-28).
Η ελληνική ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ελβετία. Την παγίδευσε στην άμυνα, η οποία βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο στο δεύτερο μισό. Και ταυτόχρονα βρήκε λύσεις από όλες τις παίκτριες που ήρθαν από τον πάγκο. Το αποτέλεσμα ήταν η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο και να φτάσει στο +32 (71-39, 32’22’’) με δύο τρίποντα από τις Σπυριδοπούλου και Χαλιβέρα. Το κλέψιμο της δεύτερης και ένα ακόμη τρίποντο από την πρώτη οδήγησε στο +35 (74-39, 33’33’’), για να οδηγήσουν τη διαφορά σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα οι Καλτσίδου και Χατζηνικολάου (83-44, 39’50’’).
Διαιτητές: Κουπατάντζε (Γεωργία), Ιβάνοβιτς (Σερβία), Φαούρ (Ρουμανία)
Δεκάλεπτα: 31-17, 45-28, 61-37, 83-46
Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταυρίδου, Δημητράκου 14 (5ρ, 3α), Χατζηνικολάου 6 (6α, 2κλ), Χαλιβέρα 3 (3 α, 3κλ, 2κ), Μάλτση 9 (4ρ, 5 α, 2κλ), Λύμουρα (3 α, 3ρ), Σωτηρίου 4 (4ρ), Κοσμά 6 (9ρ), Σκιαδοπούλου 4, Σπανού 4 (4ρ), Σπυριδοπούλου 10 (3ρ), Καλτσίδου 23 (4ρ, 2 α)
Ελβετία (Τόμιτς): Ροθ, Κασόνγκο 7, Tάλμαν 9, Ζιρού, Ρουά 14, Τουεχιούς 12, Λουγκτ, Σβαρτζ 4, Στούντερ, Φορά, Χέρμινγιαρντ, Τολουσό

Οι δηλώσεις μετά τον αγώνα


Κώστας Κεραμιδάς: «Ο στόχος επετεύχθη.
Νικήσαμε την Ελβετία και πήραμε και μια μεγάλη διαφορά όπως θέλαμε για την υπόθεση πρόκριση. ¨Ηταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που παίξαμε όλοι μαζί. Στο δεύτερο ημίχρονο το χρησιμοποιήσαμε ουσιαστικά ως φιλικό. Είχαμε ενθουσιασμό στην αρχή του αγώνα, ο κόσμος ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Είχαν έναν εκνευρισμό στην αρχή ταυτόχρονα. Κάναμε κάποια  λάθη, βρίσκαμε ισορροπία σιγά σιγά και σταδικά γινόμασταν όλο και καλύτεροι. Τώρα έχουμε το δεύτερο στόχο και θέλουμε μια νίκη στη Βουλγαρία».


Eβίνα Μάλτση: «Συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη. Μας χαρκατηρίζει η καρδιά, το πάθος και η θέληση. Ήταν συγκλονιστικό το κλίμα και βοήθησε σίγουρα να εγκλιματιστούμε κι εμείς. Έπαιξε ρόλο το πόσο θα παρουσιαστούμε, γιατί είναι Νοέμβριος και είναι λίγο περίεργα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμες για την επόμενη αναμέτρση.  Προσωπικά ένιωσα λίγο περίεργα, ανάμικτα συναισθήματα που επέστρεψα στην Εθνική Ομάδα, αλλά φυσικά όμορφα. Ήταν απίστευτα, ο κόσμος μας αγκάλιασε, το γήπεδο ήταν γεμάτο και η φιλοξενία ήταν συγκλονιστική. Μας αγκάλισαν όλοι από την ομοσπονδία, οι δικοί μας, οι κάτοικοι... Ήταν ένα κλίμα γιορτής. Η συνέχεια θα δοθεί με τη Βουλγαρία. Είναι πιο ανταγωνιστική ομάδα σίγουρα. Έχουμε δύο μέρες μόνο να διορθώσουμε αυτά που δεν πήγαν καλά εδώ, αλλά νομίζω πως και εμείς θα ανταποκριθούμε ανάλογα εκεί».

Μιλένκο Τόμιτς: «Είναι μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα. Κυριάρχησαν σε κάθε επίπεδο. Προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε, αλλά δεν μπορούσαμε πραγματικά να το κάνουμε και πράξη. Θα είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για εμάς, απέναντι στη Ρωσία. Είναι πιο ψηλή ομάδα, δεν έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε, μόλις δύο μέρες και θα είναι σίγουρα ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θέλουμε να παλέψουμε και στα 40 λεπτά κα ινα πάρουμε το καλύτερο δυνατό».

Αλεξία Ρολ: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Εχουμε μια κανούρια ομάδα είναι ομάδα με εμπειρία παίζουν καλά μαζί, έχουν καλές παίκτριες αλλά τους επιτρέψαμε και πολλά ελεύθερα σουτ και ρμπαουντ. Προσπαθήσαμε, αλλά είναι πραγματικά καλή ομάδα. Είναι καλό να παίζουμε απέναντι σε τέτοιοες ομάδες είναι καλή εμεπριαί μας δείχνει που στεκόμαστε και τώρα μας δείχνει που βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε για να βλετωιθούεμ Μας άρεσε που ήταν γεμάτο το γήπεδο, ήταν πραγματικά όμορφα που παίξαμε εδώ».