titloi

24/11/15

Λ. Λύμουρα: «Παίξαμε σε καταπληκτική ατμόσφαιρα»

Η αρχή ήταν ονειρική για την Εθνική Γυναικών, όπως και η ατμόσφαιρα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδα.
Οι διεθνείς αθλήτριες πέτυχαν το στόχο τους προσφέροντας ουσία και θέαμα στους φιλάθλους στο παιχνίδι με την Ελβετία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017. Η Λολίτα Λύμουρα μιλάει για την πρώτη νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος χαρακτηρίζοντας καταπληκτική την ατμόσφαιρα στο γήπεδο.


Περίμενες μια τόσο άνετη νίκη απέναντι στην Ελβετία;
«Ήταν ένα παιχνίδι, όπως ακριβώς το περιμέναμε, αν και δεν είχαμε και πολλές εικόνες από την αντίπαλό μας. Μπήκαμε στην αρχή στο παρκέ με λίγο άγχος, που ήταν δικαιολογημένο, αλλά μετά βρήκαμε ρυθμό και αρχίσαμε να παίρνουμε και διαφορά. Θέλαμε πολύ να ξεκινήσουμε τα προκριματικά με μια άνετη νίκη».
Τι ήταν αυτό που κατά τη γνώμη σου μέτρησε και έφτασε το παιχνίδι σε αυτή τη διαφορά;
«Θέλαμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αρχή, καθώς είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας που παίζουμε αυτή την εποχή. Είναι όμως πολύ ευχάριστο  που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά δηλαδή το Ευρωμπάσκετ του Ιουνίου,  αυτή η παρέα βρέθηκε και πάλι μαζί. Ο προπονητής φυσικά μας είπε  ότι η διαφορά πρέπει να είναι όσο πιο μεγάλη γίνεται, γιατί είναι πιθανόν να μετρήσει στο τέλος».
Ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό σας. Τι συναισθήματα είχατε όταν είδατε κατάμεστες τις εξέδρες;
«Η ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο της Χαλκίδας ήταν καταπληκτική.  Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ. Μπαίνοντας στο γήπεδο και βλέποντας τους φιλάθλους στις εξέδρες είπαμε μεταξύ μας, ότι πρέπει με κάθε τρόπο να τον ευχαριστήσουμε. Νομίζω ότι τόσο ο κόσμος όσο και εμείς ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ τον αγώνα. Τους περιμένουμε και πάλι όλους όταν θα παίξουμε ξανά στην Ελλάδα το Φεβρουάριο με τη Ρωσία».
Τώρα ακολουθεί ο αγώνας με τη Βουλγαρία. Είναι εφικτή μια δεύτερη νίκη;
«Είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Το καλό είναι ότι έχουμε πληροφορίες για την Βουλγαρία. Εμείς θα τα δώσουμε όλα την προσεχή Τέταρτη στο Ρούσε προκειμένου να φέρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσπάθειες μας αυτή την εποχή».