titloi

24/11/15

Εθνική Γυναικών: Αύριο με Βουλγαρία

Πανέτοιμη για την αυριανή αναμέτρηση με τη Βουλγαρία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 είναι η Εθνική Γυναικών.
Στις 6μ.μ. στο επιβλητικό Μπούλστραντ Αρίνα  της πόλης Ρούσε θα επιδιώξει τη δεύτερη της νίκη στον όμιλο που θα της ανοίξει διάπλατα το  δρόμο για την πρόκριση στην τελική φάση.

Μια εκτός έδρας επιτυχία θα είναι ό,τι καλύτερο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που θέλει να δώσει το «παρών» σε ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού.
Σήμερα το απόγευμα η εθνική έκανε την πρώτη της προπόνηση στο Μπούλστραντ Αρίνα με τις παίκτριες να είναι αποφασισμένες για ένα θετικό αποτέλεσμα στην αυριανή αναμέτρηση.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς αναφερόμενος στον αγώνα είπε: «Είμαστε έτοιμοι. Ο χρόνος προετοιμασίας ήταν μικρός, μόνο δύο μέρες. Βέβαια τον ίδιο χρόνο είχε και η Βουλγαρία. Το μόνο που προλάβαμε ήταν να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες από τον αγώνα με τη Ρωσία και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παικτριών που παίζουν στην Ευρώπη. Είναι μια ομάδα που ταιριάζει σε μας και παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι οι περισσότερες ακόμα και οι ψηλές τους παίκτριες. Στηρίζονται σε μια νατουραλιζέ αθλήτρια, την Κουίν που παίζει στη Νάπολι και έχει θητεία και στο WNBAκαι στην  Ιβάνοβα που αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Βουλγαρία έχασε με μεγάλη διαφορά από τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας ξεγελάει. Είχαν χαμηλά ποσοστά, τα οποία δεν θα είναι τα ίδια στο αυριανό παιχνίδι. Το γήπεδο θα γεμίσει αύριο και η αποστολή μας γίνεται δυσκολότερη, καθώς λείπει η Σπανού λόγω τραυματισμού. Αν μείνουμε συγκεντρωμένοι έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Έχει να κάνει πολύ με τη δική μας απόδοση η έκβαση του αγώνα».
*Στο άλλο παιχνίδι 6ου ομίλου η Ελβετία στις 9μ.μ. φιλοξενεί τη Ρωσία.