titloi

24/11/15

Ο.Χατζηνικολάου: «Σημαντικό βήμα με νίκη»

Στην πόλη Ρούσε θα παιχτεί ένα μεγάλο μέρος της πρόκρισης για την Εθνική Γυναικών στο αυριανό παιχνίδι με τη Βουλγαρία (6μ.μ.) για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017.
Μια νίκη θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου, ωστόσο η Όλγα Χατζηνικολάου υποστηρίζει ότι η αναμέτρηση κρύβει κινδύνους και έχει πολλές ιδιαιτερότητες. «Είναι ένα παιχνίδι που αποτελεί για εμάς τη μισή πρόκριση. Έχει βέβαια αρκετές ιδιαιτερότητες και κρύβει κινδύνους. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε έστω και ένα πόντο θα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση» είπε αρχικά με το που έφτασε η αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο.


Στη συνέχεια εξήγησε ότι η Εθνική θα πρέπει να χτυπήσει τη Βουλγαρία στα αδύνατά της σημεία. «Είναι μια ομάδα που δεν έχει ψηλά κορμιά, αλλά διαθέτει κάποιες έμπειρες παίκτριες. Δεν έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα, αλλά αυτό να μην το έχουμε σαν δικαιολογία. Όσο, εξάλλου, χρόνο έχουμε εμείς τόσο έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία της Βουλγαρίας και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Η μεγάλη σε διαφορά ήττα της Βουλγαρίας από τη Ρωσία το περασμένο Σάββατο δεν παραπλανά τις διεθνείς αθλήτριες με την έμπειρη γκαρντ να τονίζει. «Ο αγώνας με την Ρωσία δεν είναι και κριτήριο. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων. Ήταν μια εκτός έδρας αναμέτρηση για τη Βουλγαρία, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε με το αποτέλεσμα, γιατί  αυτό κρύβει την παγίδα ότι δεν είναι καλή ομάδα. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.. Λεπτομέρειες δεν έχουμε και πολλές. Γνωρίζουμε σίγουρα ότι δεν είναι ψηλή ομάδα. Θα προσαρμόσουμε την άμυνα στα ατού τους και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Η άμυνα είναι πάντα όπλο σε αυτή την Εθνική ομάδα. Από εκεί ξεκινάμε με και μετά έρχεται η επίθεση».