titloi

28/1/16

Α.Σπυριδοπούλου: «Μου αρέσει να έχω ευθύνες»

Ολοκληρωτικά διαφορετικά αγωνιστικό πρόσωπο παρουσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ο Πρωτέας Βούλας. Πάντρεψε την εμπειρία κάποιων παικτριών με αρκετές νεαρές με στόχο το… μέλλον.
Από τις παλιές της ομάδας των νοτίων προαστίων είναι και η Άννα Σπυριδοπούλου που έχει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο. Η διεθνής φόργουορντ μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ δεν έκρυψε ότι της αρέσει να έχει ευθύνες και θεωρεί ότι το πείραμα του Πρωτέα πετυχαίνει….

Ο Πρωτέας Βούλας έκανε μια ανανέωση το καλοκαίρι και στηρίζεται πλέον σε νεαρές παίκτριες. Το πείραμα τελικά πετυχαίνει;
«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είχαμε κάποιους ενδοιασμούς. Όλοι, όμως, πιστέψαμε σε αυτό και δουλέψαμε πολύ στο συγκεκριμένο πλάνο για να υπάρχει αυτή η εικόνα στο παρκέ. Μακάρι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».
Περιμένατε αυτή την καλή πορεία στο πρωτάθλημα;
«Η εμπειρία κάποιων παικτριών με το πάθος των νεαρών έχουν βρει την κατάλληλη χημεία και έτσι έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παράλληλα κυριαρχεί και το καλό κλίμα που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση με αποκορύφωμα οι μικρές να ακούν συμβουλές από τις μεγάλες και να προσπαθούν περισσότερο».
Φέτος έχεις ένα έναν αναβαθμισμένο ρόλο, καθώς είσαι από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας. Αυτό σε γεμίζει ευθύνη;               
«Μου αρέσει να έχω ευθύνες στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι ένας λόγος που παρέμεινα στον Πρωτέα Βούλας ήταν και αυτός. Μπορεί να είμαι από τις μεγαλύτερες, αλλά ο ρόλος αυτός με καλύπτει και ελπίζω να έχω ακόμη καλύτερη συνέχεια βοηθώντας την ομάδα να πάει όσο γίνεται ψηλότερα».
Πως κρίνεις το φετινό πρωτάθλημα;
«Είναι πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές και με τη συμμετοχή των δύο ξένων αθλητριών έχει ανέβει το επίπεδο. Επίσης και το γεγονός ότι φέτος συμμετέχει και η ομάδα του Ολυμπιακού δίνει μεγαλύτερη αίγλη στο πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες ομάδες, υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός , τα περισσότερα παιχνίδια είναι αμφίρροπα και το ενδιαφέρον από τους φιλάθλους είναι μεγάλο».     
Σε λίγες ημέρες η εθνική γυναικών συγκεντρώνεται και πάλι για τα παιχνίδια με τη Ρωσία και την Ελβετία. Τι μπορείς να υποσχεθείς;
«Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, όπως και στα παιχνίδια του Νοεμβρίου, και να έχουμε καλές εμφανίσεις και νίκες. Ξέρουμε ότι η Ρωσία είναι από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η δυνατότερη ομάδα του ομίλου μας. Αλλά με τη βοήθεια των φιλάθλων στη  Χαλκίδα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Τους καλούμε να είναι και πάλι στο πλευρό μας και να μας συμπαρασταθούν».