titloi

19/1/16

Κύπελλο Γυναικών: Στη Λευκάδα το φάιναλ φορ

Το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ελλάδας Γυναικών 2016 θα απονεμηθεί στη Λευκάδα.
Το πανέμορφο νησί του Ιονίου θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί 18-20 Μαρτίου με τον τίτλο να διεκδικούν Αθηναϊκός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.
Ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, τόνισε σχετικά:
«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Γυναικών. Ο Δήμος μας επιχειρεί στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να επιδείξει ευαισθησία στα θέματα του αθλητισμού εκφράζοντάς την στην πράξη, όπως γίνεται με την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης και με μια σειρά άλλες παρεμβάσεις. Προχωρούμε για παράδειγμα, με τους περιορισμένους πόρους μας, σε δράσεις και έργα για το κλειστό γήπεδο, το ανοιχτό στάδιο της πόλης και τα υπόλοιπα γήπεδα της Λευκάδας.
Σίγουρα το γυναικείο μπάσκετ έχει σημαντικό έρεισμα στο νησί μας. Έχουμε ομάδα στην Α1 Γυναικών, τη Νίκη Λευκάδας,  γεγονός που παίζει το δικό του ξεχωριστό ρόλο και μας κάνει περήφανους. Πιστεύουμε πως το μπάσκετ είναι στην ιδιοσυγκρασία της Ελληνίδας, αλλά δυστυχώς δεν έχουν δοθεί οι ευκαιρίες που θα έπρεπε. Εδώ, στη Λευκάδα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες, δίνονται ευκαιρίες τόσο με τη γυναικεία ομάδα, όσοι με τα τμήματα υποδομής και την όλη δουλειά που γίνεται. Ίσως να είναι και αυτός, ο όχι απόλυτα επαγγελματικός τρόπος που λειτουργεί, που δίνει ευκαιρίες, που βοηθά κάποιον να ασχοληθεί, να το παλέψει, να διεκδικήσει, να βελτιωθεί -χωρίς προφανώς να παραβλέπω τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλήτριες, οικονομικές κλπ.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα υποδεχθούμε τις ομάδες με χαμόγελο και δεσμευόμαστε ότι θα τις φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, πιστεύουμε πως προσφέρουμε στο άθλημα, κάτι που έχει ανάγκη το γυναικείο μπάσκετ και ευρύτερα ο γυναικείος αθλητισμός, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ο κόσμος της Λευκάδας να δει υψηλής ποιότητας μπάσκετ»


Η κλήρωση των ημιτελικών του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, θα διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου, στις 14.00 στα γραφεία της ΕΟΚ στο ΟΑΚΑ .
Στο φάιναλ φορ έχουν προκριθεί ο Αθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στη Λευκάδα (18-20/3).