titloi

12/1/16

Ρούκι της εβδομάδας Φασούλα – Χριστινάκη

Η Μαριέλλα Φασούλα και η Ελεάννα Χριστινάκη αναδείχθηκαν ρούκι της εβδομάδας στο NCAA, η καθεμία στην περιφέρεια που αγωνίζεται!
Στην ΑCC με το Μπόστον Κόλετζ και στη SEC με το Φλόριντα αντίστοιχα. Και για τις δύο είναι η δεύτερη φορά που φτάνουν σε αυτή τη διάκριση.
Η Φασούλα είχε μέσο όρο 16 πόντους και 7 ριμπάουντ στους δύο αγώνες της Βοστώνης την περασμένη εβδομάδα. Απέναντι στο Γέιλ είχε 19 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της ομάδας της ήταν πρώτη σκόρερ, έχοντας συνολικά φέτος 11,9 πόντους και 5,2 ριμπάουντ. Με 56,3% στα σουτ εντός πεδιάς, είναι 11η στη σχετική κατηγορία στην ΑCC.
Μιλώντας στην «Μπόστον Χέραλντ» η Ελληνίδα σέντερ τόνισε πως «στην ACCτα αθλητικά προσόντα παίζουν μεγαλύτερο ρόλο και το παιχνίδι είναι πολύ πιο γρήγορο. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο NCAAκαι τις διεθνείς αναμετρήσεις. Εδώ μετράει η ταχύτητα, τα αθλητικά προσόντα, αλλά στις διεθνείς διοργανώσεις είναι αλλιώς. Πρέπει να είσαι και έξυπνος. Από την άλλη εδώ, στην ACCπληρώνεις το λάθος σου άμεσα. Ένα λάθος, σημαίνει λέι απ για την αντίπαλη ομάδα».
Η Χριστινάκη στους δύο πρώτους αγώνες της καριέρας της στην περιφέρεια πλησίασε το νταμπλ νταμπλ σε μέσους όρους με 11 πόντους και 9 ασίστ ανά αγώνα. Απέναντι στο Τενεσί είχε 18 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ.
Η προπονήτριά της, Αμάντα Μπάτλερ, έπλεξε το εγκώμιο της διεθνούς γκαρντ: «Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει και υποδεικνύει την ωριμότητά της είναι η ικανότητά της να προσαρμόζεται. Η προσαρμογή της σε ένα διαφορετικό στυλ, ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, διαφορετικές συμπαίκτριες είναι αξιοθαύμαστη. Και το πράττει αυτό όχι απλά υπάρχοντας, αλλά δίνοντας το κάτι παραπάνω σε αυτό το γκρουπ στο οποίο ανήκει. Είναι αθλήτρια στην οποία αρέσει να διδάσκεται συνεχώς. Καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά τι περιμένουμε από αυτήν και η ικανότητά της να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις, ενώ είναι πρωτοετής, την κάνει να ξεχωρίζει!»
Να σημειωθεί πως για τους Γκέιτορς είναι η πρώτη φορά από τις 3 Δεκεμβρίου 2013 που βλέπουν δύο δικές τους αθλήτριες να κατακτούν τις διακρίσεις της εβδομάδας, καθώς εκτός από την Ελεάννα Χριστινάκη, τον δικό της τίτλο κατέκτησε και η Κάρλι Νιντλς (SEC Player of the Week).