titloi

27/1/16

A1 Ανοικτή επιστολή – έκκληση προς τις Κώες και τους Κώους από το Γυναικείο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Ιπποκράτη για βοήθεια

Ανοικτή επιστολή – έκκληση προς τις Κώες και τους Κώους  από το Γυναικείο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Ιπποκράτη για βοήθεια
ΤΕΛΙΚΑ, ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ;;; Ή είμαστε ακόμη ζωντανοί/ές και θα φανεί στο χειροκρότημα σας;
Αγαπητές Κώες και Κώοι,
Το γυναικείο τμήμα καλαθοσφαίρισης του Α.Σ.Ιπποκράτη, όλοι κι όλες εμείς, λίγοι στον αριθμό, αλλά δυνατοί σε θέληση και πείσμα, απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, ως ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί η ομάδα μας, η ομάδα σας, στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. 
Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Κω, διότι δεν έχουμε βρει την απαραίτητη υλική και ηθική στήριξη από τον ίδιο μας το Σύλλογο, ο οποίος αδυνατεί να μας στηρίξει οικονομικά. Κατανοούμε το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τη λεκτική πρόθεση για βοήθεια, αλλά θα θέλαμε πράξεις, κι όχι λόγια. 
Από το καλοκαίρι, που η διατήρηση του τμήματος φάνταζε απίθανη μετά τις διοικητικές παλινωδίες και τις άκαρπες γενικές συνελεύσεις, παλέψαμε για να μπορέσει να υπάρξει η ομάδα, προτείνοντας πολλές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες με διάφορα προσχήματα απορρίφθηκαν, οδηγώντας το τμήμα σε βιαστικές αποφάσεις και κακό προγραμματισμό. 
Θεωρήσαμε τότε, και δικαιωνόμαστε εκ του αποτελέσματος πως, δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωρούν. Ήταν κι είναι πολύ δύσκολο για ένα σύλλογο να δώσει βάρος σε δύο ομάδες τόσο υψηλών απαιτήσεων. Κι από τη στιγμή που σε μια οικογένεια, όπως υποστήριζαν κάποιοι το καλοκαίρι δεν θα έπρεπε να υπήρχαν παιδιά κι αποπαίδια, αλλά δυστυχώς συμβαίνει, ζητήσαμε να υπάρξει η ανάλογη στήριξη από πλευράς Διοίκησης, ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της χρονιάς. Τούτο δεν συνιστά μομφή προς το Διοικητικό μας Συμβούλιο, αλλά αποτύπωση της αλήθειας. 
Μετά λύπης μας, και παρά τις εξεφρασμένες καλές προθέσεις των διοικούντων, διαπιστώσαμε πως πορευόμασταν σχεδόν μόνες/οι μας, γεγονός που ώθησε την υπεύθυνη του τμήματος να παραιτηθεί από το Δ.Σ. Από τότε κι έπειτα, ήμασταν εντελώς στον αέρα, καταβάλλοντας αγωνιώδεις προσπάθειες για έγκαιρη καταβολή των υποχρεώσεων του τμήματος (χωρίς να υπολογίζεται η αμοιβή του προπονητή, ο οποίος έχει να πληρωθεί από πέρυσι και παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και αγόγγυστα).    
Την περασμένη εβδομάδα, πριν το κρίσιμο ματς με τον Πρωτέα Βούλας, ζητήσαμε εγγράφως από τη Διοίκηση τη βοήθειά της, αλλά το μόνο που καταφέραμε ήταν την ενεργοποίηση κάποιων μελών της μεμονωμένα. Εξηγούσαμε – όπως θα διαβάσετε στη συνημμένη επιστολή που συνυπέγραψαν όλοι – πως πλέον η ομάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, εάν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες από τη Διοίκηση.  
Αφού η Διοίκηση αδυνατεί να μας βοηθήσει, αναγκαζόμαστε μέσα από την παρούσα ανοικτή επιστολή – έκκληση προς όλους εσάς να ζητήσουμε την οικονομική στήριξή σας, ώστε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στην Α1 Εθνική, με ψηλά το κεφάλι, όπως αρμόζει στην ομάδα του νησιού μας.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, και μαθηματικά πρέπει να παλέψουμε για να δούμε εάν θα σβήσει, γι’ αυτό ζητάμε από τον καθένα ξεχωριστά και από όλους μαζί, τη συνδρομή σας, ώστε πρωτίστως να ταξιδέψουμε την Κυριακή στη Λευκάδα και  να δώσουμε το κρίσιμο ματς παραμονής κι έπειτα να αγωνιστούμε στους 5 εναπομείναντες αγώνες με όλες μας τις αθλήτριες. 
Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σας καλούμε να βάλετε… πλάτη, να πάρετε θέση στο όνειρό μας, κι αν ήταν όνειρο ας σβήσει. Αλλά εάν είναι να συνεχιστεί, μην μας ξυπνήσετε ακόμη. 
Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Νίκο Νικηταρά στο τηλ. 6945875087 ή την Ελένη Δρεττάκη στο τηλ. 6942984524, ή με οποιοδήποτε άλλο μέλος της ομάδας. 
Σας ευχαριστούμε για όλα αυτά τα χρόνια στήριξής σας, για την παρουσία σας στο γήπεδο και θα φανεί στο χειροκρότημα εάν θα μείνουμε ζωντανοί.
Ο Υπεύθυνος Τμήματος 
Νικηταράς Νίκος
Ο Προπονητής και οι Αθλήτριες του Τμήματος