titloi

24/1/16

Α.Ν. Σταμολάμπρου: «Να γίνω ολοκληρωμένη παίκτρια»

Από τις «παλιές» της ελληνικής παροικίας σε κολλέγιο στην Αμερική είναι η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου. Η 21χρονη πλέι μέικερ που διαπρέπει για τρίτο χρόνο με τη φανέλα του Ρόμπερτ Μόρις, συνεχίζοντας την παράδοση της Άρτεμις Σπανού, δεν κρύβει ότι θέλει να γίνει μια ολοκληρωμένη παίκτρια και δουλεύει πολύ γι’ αυτό.  Η νεαρή παίκτρια κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας της στην Αμερική, τον τρόπο δουλειάς, την καθημερινότητά της, ενώ αναφέρεται και στην συμπαίκτριά της Βίκυ Καραμπάτσα.


Είσαι τρίτο χρόνο στην Αμερική. Τι είναι αυτό που κρατάς από την ως τώρα παρουσία σου στο Ρόμπερτ Μόρις;
«Στα τρία χρόνια που βρίσκομαι στο Ρόμπερτ Μόρις έχω ζήσει πολλές και συναρπαστικές εμπειρίες, όπως δυο τελικούς της NEC Conference, ένα πρωτάθλημα, πολλά ταξίδια σε όλη την Αμερική, σημαντικούς αγώνες και αρκετές ατομικές διακρίσεις. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές από την παρουσία μου εδώ ήταν η περσινή μου γνωριμία με τον προπονητή “θρύλο” Μπομπ Νάιτ, καθώς επίσης και η συμμετοχή μας στο March Madness απέναντι στο φημισμένο Notre Dame».
Μιλώντας καθαρά μπασκετικά τι είναι αυτό που διαφέρει στην Αμερική σε σχέση με όσα είχες συνηθίσει στην Ελλάδα;
«Οι διάφορες είναι τεράστιες σε όλους τους τομείς. Ο τρόπος προπόνησης είναι πολύ πιο έντονος, το σκάουτινγκ είναι λεπτομερέστατο με αρκετές ώρες στο βίντεο, η οργάνωση, μέχρι και τη μικρότερη λεπτομέρεια, είναι εκπληκτική και φυσικά οι αγώνες είναι πολύ δυνατοί και σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι Αμερικάνοι προπονητές έχουν άλλο τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού και οι Έλληνες προπονητές, τους οποίους θεωρώ από τους πιο ικανούς, θα μπορούσαν να διαπρέψουν, αν τους δινόταν η ευκαιρία να δουλέψουν κάτω από αυτές τις συνθήκες».
Πως είναι η καθημερινότητά σου στο κολλέγιο;
 «Η καθημερινότητα μου είναι αρκετά δύσκολη, καθώς η μέρα μου ξεκινάει πολύ νωρίς το πρωί με βίντεο, αρκετές ώρες προπόνησης, γυμναστήριο και φυσικά συνεχόμενα μαθήματα μέχρι το απόγευμα. Παίζουμε δυο παιχνίδια την εβδομάδα και για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις έχουμε συνεχόμενες πτήσεις και διαμονή σε διάφορες πόλεις. Βέβαια, παρά την κούραση υπάρχουν και στιγμές χαλάρωσης, ιδιαίτερα στα ταξίδια, είτε πηγαίνοντας σε παραστάσεις στο Μπροντγουέι , είτε επισκεπτόμαστε αξιοθέατα όπως η Disney World και οι καταρράκτες του Νιαγάρα».
Πως θα ήθελες να δεις την Άννα Νίκη μόλις τελειώσει το κολλέγιο; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
«Πρωταρχικός μου στόχος τελειώνοντας το κολλέγιο είναι να είμαι πιο ολοκληρωμένη παίκτρια και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν να συνεχίσω την σκληρή δουλειά, με προσήλωση στους στόχους μου».
Όταν πήγες εσύ στο Ρόμπερτ Μόρις ήταν ήδη εκεί η Άρτεμις Σπανού. Από φέτος είναι μαζί σου η Βίκυ Καραμπάτσα. Τι την έχεις συμβουλεύσει ως «παλιά»;
«Φέτος στο κολλέγιο βρίσκεται και η Βίκυ, την οποία προσπαθώ να βοηθήσω προκειμένου να προσαρμοστεί  όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εντός και εκτός γηπέδου. Σαν τριτοετής και γνωρίζοντας πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, την συμβουλεύω αρκετά έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν».