titloi

5/7/15

Ευρ. Νέων Γυναικών U20: Κυρατζή: «Στόχος μας η άνοδος»

Με απολογισμό δύο νίκες και μια ήττα η Εθνική Νέων Γυναικών συνεχίζει την προσπάθειά της στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


 Σήμερα οι παίκτριες της Ελένης Καφαντάρη έχουν ρεπό, όπως και όλες οι ομάδες, και αύριο στις 12.30 το μεσημέρι θα αντιμετωπίσουν την αήττητη Αυστρία.
Η Ελένη Κυρατζή μιλώντας για την αυριανή αντίπαλο της Εθνικής Νέων Γυναικών σχολίασε: «Η Αυστρία είναι αήττητη μέχρι στιγμής έχοντας αντιμετωπίσει βέβαια ομάδες μικρής δυναμικότητας. Θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα και μπορούμε σίγουρα να διεκδικήσουμε τη νίκη».



Η πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ έκανε και ένα μίνι απολογισμό της παρουσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. «Η ομάδα έχει πετύχει δύο νίκες σε τρία παιχνίδια και θεωρώ πως βρίσκεται μέσα στους στόχους της, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι η ήττα ήταν απέναντι στη Βοσνία, που δείχνει μέχρι στιγμής ότι είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος. Με την άνετη επικράτηση απέναντι στη Ρουμανία ανέβηκε η ψυχολογία μας και θεωρώ πως βρίσκουμε ρυθμό, ειδικά μετά και από δεύτερη σερί νίκη απέναντι στη Μ.Βρετανία. Μετά το ρεπό έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις εξίσου δυνατές ομάδες και πρόκειται για παιχνίδια "κλειδιά" για την τελική επίτευξη του στόχου μας. Ελπίζω πως μέρα με τη μέρα η ομάδα θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο». Τέλος όσον αφορά στο στόχο της ομάδας ανέφερε: «Η Εθνική βρίσκεται ήδη αρκετά ψηλά στη βαθμολογία, παρόλο που έχει ήττα, διότι παίζει ρόλο η επίθεση και είμαστε τρίτες στο μέσο όρο. Η άνοδος είναι σίγουρα εφικτή αρκεί η ομάδα να συνεχίσει να παρουσιάζει τον καλό της εαυτό. Είναι ο στόχος μας και θα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να τον πετύχουμε».
Το αυριανό πρόγραμμα των αγώνων είναι: (12.30) Αυστρία - Ελλάδα, (14.50) Ισραήλ - Λιθουανία, (17.10) Βοσνία - Βουλγαρία, (19.30) Μ.Βρετανία - Μαυροβούνιο, (21.50) Σουηδία - Ρουμανία.  
Βαθμολογία (3 αγώνες):
1.Βοσνία 3/0 6
2. Αυστρία 3/0 6
3. Ελλάδα 2/1 5
4. Μαυροβούνιο 2/1 5
5. Σουηδία 2/1 5
6. Ισραήλ 1/2 4
7. Βουλγαρία 1/2 4
8. Λιθουανία 1/2 4
9. Μ.Βρετανία 0/3 3
10. Ρουμανία 0/3 3
*Την άνοδο στην Α’ Κατηγορία παίρνουν οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.