titloi

2/5/15

29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων :Όλα τα αποτελέσματα της 5ης μέρας-MVP η Χριστινάκη-Πρώτη σκόρερ η Σταμάτη

Την πέμπτη νίκη τους πέτυχαν οι νεάνιδες του Πρωτέα Βούλας που επικράτησαν και του ΠΑΟΚ με 57-46 στην τελευταία μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που ολοκληρώνεται σήμερα στην Κοζάνη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις τρεις πρώτες περιόδους, με εξαίρεση το τέλος της πρώτης. Στα τέλη του τελευταίου δεκαλέπτου όμως οι πρωταθλήτριες πήραν διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων και «καθάρισαν» το παιχνίδι.


Άνετη επικράτηση για τον Αθηναϊκό που κέρδισε με 85-49 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο τελευταίο του παιχνίδι για το Πανελλήνιο Νεανίδων.
Οι νικήτριες που αγωνίστηκαν χωρίς τη Χριστινάκη, διεύρυναν θεαματικά το υπέρ τους σκορ κατά την διάρκεια της τελευταίας περιόδου, όταν ήταν πραγματικά εντυπωσιακές πετυχαίνοντας επιμέρους σκορ 23-2. Πρωταγωνίστρια της μεγάλης νίκης η Σταμάτη με 44 πόντους.

Με χαρακτηριστική άνεση οι νεάνιδες του Αρκαδίου Ρεθύμνου επικράτησαν με 60-27 των Τιτάνων Δράμας και κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Οι νικήτριες έπιασαν πολύ καλή απόδοση στην επανάληψη, όταν και ανέβασαν τον δείκτη της τελικής διαφοράς.



Με την παράταξη των έξι ομάδων στο παρκέ άρχισε η τελετή λήξης των αγώνων. Πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Γεωργία Σταμάτη του Αθηναϊκού με 101 πόντους.
Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης.
Οι προπονητές ανέδειξαν την Ελεάννα Χριστινάκη του Αθηναϊκού ως πολυτιμότερη παίκτρια των αγώνων. Το έπαθλο για την παίκτρια παρέλαβε ο υπεύθυνος τμημάτων υποδομής γυναικείου μπάσκετ του συλλόγου, Μανώλης Τσαγκαράκης, από το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ, Σάββα Λόρτο. Στην καλύτερη πεντάδα εκτός από την προαναφερόμενη συμμετείχαν οι Τζένιφερ Μπότση (Αρκάδι Ρεθύμνου), Ιβάνα Ράτζα (ΠΑΟΚ), Χριστίνα Κίτσιου και Μαριέλα Φασούλα (Πρωτέας Βούλας). Τα βραβεία έδωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ Γιάννης Αλεξόπουλος.
Στην έκτη ομάδα τον ΠΑΣ Γιάννινα την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Βασίλης Μπούτσης. Στους πέμπτους Τιτάνες Δράμας τα αναμνηστικά παρέδωσε το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ Ευγενία Φραγκούλη, στον τέταρτο ΠΑΟΚ το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάββας Λόρτος.
Τα μετάλλια στο τρίτο Αρκάδι Ρεθύμνου παρέδωσαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο τομεάρχης εσωτερικής επικοινωνίας της ΔΕΗ Ιωάννης Αλεξόπουλος, ενώ στον δεύτερο Αθηναϊκό ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
Στον πρωταθλητή Πρωτέα Βούλας τα μετάλλια και το κύπελλο απένειμαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης και πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.
Ακόμη η ΕΟΚ διά του προέδρου της Γιώργου Βασιλακόπουλου απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, δια του αντιπροέδρου της Αριστείδη Γολέμη στον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, δια του γενικού γραμματέα της Παναγιώτη Τσαγκρώνη στον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη δια του προέδρου της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρου Σαββίδη στην πρόεδρο ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης, Φανή Τσικριτζή-Φτάκα και δια του μέλους του ΔΣ της, Γιάννη Αλεξόπουλου στον τομεάρχη εσωτερικής επικοινωνίας της ΔΕΗ Ιωάννη Αλεξόπουλο.




Τα αποτελέσματα
ΠΑΟΚ-Πρωτέας Βούλας 46-57
Αθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 85-49
Τιτάνες Δράμας-Αρκάδι Ρεθύμνου 27-60


Αναλυτικά:

ΠΑΟΚ-Πρωτέας Βούλας 46-57
Διαιτητές: Κατωτικίδης-Παπανικολάου
Δεκάλεπτα: 9-20, 28-28, 37-41, 46-57
ΠΑΟΚ(Μασλαρινός): Αλεξίου 14, Πετρίδου, Παπαδοπούλου Ευ. 2, Παπαδοπούλου Κ. 4, Μαρκουλάκη 2, Κοντογιώργου, Ράτζα Ι. 20(3), Διαμαντίδου, Ζουμπούλη, Μανωλοπούλου 4.
Πρωτέας Βούλας (Σόφτσης): Κίτσιου 14, Κολλάτου 12(2), Μεϊμάρογλου 4, Μαντά 5(1), Αμπντέλ-Φατάχ, Αναστασοπούλου 4, Φασούλα 10(1), Μιχαλοπούλου 6(2), Τσιχλάκη 2, Θεοδώρου, Κορρέ.
Σόφτσης: «Να αφοσιωθούμε στην παραγωγική διαδικασία»
Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της πρωταθλήτριας ομάδας του Πρωτέα Βούλας, Θάνος Σόφτσης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια και το πάθος που δείξανε όλη την εβδομάδα. Συγχαρητήρια σε ΕΟΚ και ΕΚΑΣΔΥΜ για την άψογη διοργάνωση. Ας αφοσιωθούμε όλοι οι σύλλογοι της Ελλάδας στην παραγωγική διαδικασία για την ανάδειξη και προώθηση νέων ταλέντων».


Αθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 85-49
Διαιτητές: Εκίζογλου-Χατζημπαλίδης
Δεκάλεπτα: 24-15, 44-29, 62-47, 85-49
Αθηναϊκός(Καλογερόπουλος): Βασιλάκη 4, Σιδεράκη 3, Τραγούλια, Σταμάτη 44(3), Τσουκαλά 17(2), Νάου 9(1), Μαριόλη 2, Χριστοφόρου 1, Καντέλη, Νίξινα 5.
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Σταύρου, Παπαδιαμάντη 6, Βαλέκα 8, Γκαρανάτση, Παπαδοπούλου 13(1), Γιωτίτσα 14, Ζέρβα 8.

Τιτάνες Δράμας-Αρκάδι Ρεθύμνου 27-60
Διαιτητές: Μελανίδης-Χατζηχαρίσης
Δεκάλεπτα: 5-12, 11-25, 18-53, 27-60
Τιτάνες Δράμας (Μυλωνά): Στάικου 2, Καριώτη, Δημητρακούδη, Αθανασιάδου 1, Χατζησάββα 2, Αλεξοπούλου, Γαϊτάνη 20, Φούντα 2.
Αρκάδι Ρεθύμνου (Πλευράκης): Μπότση 13(1), Τζουγκράκη 11(1), Παναρετάκη, Καούκη 9(1), Μπάκα 2, Μιχελιδάκη, Μούκα 2, Λίτσι 14(2), Δημήτρη 7(1), Λελεδάκη, Ρήγα, Περάκη 2.


Η τελική βαθμολογία
1.Πρωτέας Βούλας 4-0 10
2.Αθηναϊκός 4-1 9
3.Αρκάδι Ρεθύμνου 3-2 8
4.ΠΑΟΚ 2-3 7
5.Τιτάνες Δράμας 1-4 6
6.ΠΑΣ Γιάννινα 0-5 5

πηγή : www.basket.gr