titloi

29/8/13

Α1 Παναθηναϊκός : Στον Παναθηναικό η Τζάκι Γέμελος(video) - Ανανέωση η Νταϊάνα Ντέλβα

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την απόκτηση της Ελληνοαμερικανίδας γκαρντ Τζάκι Γέμελος. Η άσος του Τριφυλλιού, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, είναι γεννημένη στις 22 Νοεμβρίου του 1988 στο Στόκτον της Καλιφόρνια και έχει ύψος 1.83μ.

Η Τζάκι, παιδί Ελλήνων μεταναστών από τα Καρδάμυλα της Χίου, έδειξε γρήγορα το μεγάλο της ταλέντο στο μπάσκετ φοιτώντας στο St. Mary' s highschool με μέσο όρο των 39.2 πόντων, 8.9 ασσίστ και 6.5 ριμπαουντ. Στην συνέχεια ακολούθησε το πρόγραμμα του φημισμένου κολλεγίου USC, παρότι αντιμετώπισε κάποιους τραυματισμούς, τέλειωσε την κολλεγιακή της καριέρα με 11.2 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 2.5 ασσίστ και 1.3 κλεψίματα το 2012 ενώ έγινε ντραφτ τρίτου γύρου στο WNBA  από την ομάδα Μinesota Lynx. Φέτος ήταν η τελευταία παίχτρια που κόπηκε από το καμπ των Lynx.

«WIN IT ALL» 

Στις πρώτες της δηλώσεις στο panathinaikos1908.gr, η Τζάκι Γέμελος ανέφερε το λόγο που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της στο Τριφύλλι: «Επέλεξα τον Παναθηναϊκό για πολλούς λόγους. Κατά το παρελθόν έχουν περάσει φίλοι να αγωνιστούν στην Ελλάδα και όλοι μου διηγούνταν τα καλύτερα για τις ομάδες υψηλού επιπέδου όπως ο Παναθηναϊκός. Όχι μόνο επειδή θα αγωνιστώ στην πρωταθλήτρια ομάδα αλλά κυρίως γιατί οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού με προσέγγισαν με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, το ρόστερ της ομάδας είναι εξαιρετικό ενώ όταν έμαθα ότι σε αυτό θα είναι η Νταϊάνα Ντέλβα χάρηκα πολύ».  

Στη συνέχεια, η Ελληνοαμερικανίδα άσος ανέφερε: «Είμαι ευτυχισμένη που θα αγωνιστώ στην Ελλάδα. Αυτό ήταν το νούμερο ένα μέρος που ήθελα να παίξω στο εξωτερικό, επειδή είμαι και Ελληνίδα ενώ ο πατέρας μου στα νιάτα του έπαιξε στην Αθήνα στον Σπόρτινγκ. Η οικογένειά μου είναι ενθουσιασμένη και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν να με παρακολουθήσουν να αγωνίζομαι γιατί ξέρουν για τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση για τον εαυτό μου».

Ερωτηθείσα για το τι γνωρίζει για το Σύλλογό μας, η Τζάκι έδειξε πλήρως ενημερωμένη: «Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει εκπληκτικούς οπαδούς. Πιστούς οπαδούς κάτι που κάθε μεγάλη ομάδα χρειάζεται, επειδή συντελούν και εκείνοι στην επιτυχία. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Πρωτάθλημα στο γυναικείο μπάσκετ αλλά και το νταμπλ στο αντρικό. Και ξέρω ότι αυτή η ομάδα έχει μια μεγάλες αθλήτριες που είναι πρόθυμες να επαναλάβουν την επιτυχία αυτή και ακόμα μεγαλύτερη. Υπάρχουν τόσα μεγάλα πράγματα στην ιστορία του Συλλόγου».

Κλείνοντας με το στόχο που έχει θέσει η ίδια για τη νέα σεζόν, η Γέμελος ήταν αφοπλιστική: «Οι στόχοι είναι απλοί. Σκληρή δουλειά και υγεία για να τα κερδίσουμε όλα. WIN IT ALL! Αυτό»!











Video 1

Video 2

Ανανέωση η Νταϊάνα Ντέλβα

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με την Νταϊάνα Ντέλβα. Η Αμερικανίδα σέντερ θα ενισχύσει για 3η συνεχόμενη χρονιά την πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού !

Στις πρώτες της δηλώσεις στο panathinaikos1908.gr, η «D» τόνισε: «Ανυπομονώ να επιστρέψω και να ενσωματωθώ στην προετοιμασία. Ο στόχος για τον Παναθηναϊκό είναι πάντα η κορυφή. Μακάρι να έχουμε υγεία, τον κόσμο δίπλα μας και να φέρουμε στο σύλλογο περισσότερες επιτυχίες φέτος».