titloi

2/4/15

A2 Nότου Κρόνος Αθηνά Ζέρβα “Πείσμα κι αποφασιστικότητα”


Στην πρώτη της σεζόν στο τιμόνι του Κρόνου η Αθηνά Ζέρβα κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα εκ του ασφαλούς στην επιστροφή στην Α1 γυναικών.
Η προπονήτρια της ομάδας του Αγίου Δημητρίου μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 αλλά και για τα όσα χρειάστηκε να γίνουν μέχρι να συμβεί αυτό.
Για τα συναισθήματα μετά την επιστροφή του Κρόνου στην Α1 γυναικών:
 «Αναμφίβολα τα συναισθήματα που υπάρχουν είναι δυνατά και όμορφα. Μετά από κάθε επιτυχία κι ειδικά για μία ομάδα όπως ο Κρόνος που έχει τα φόντα για να είναι στην Α1 μπορείς να νιώθεις μόνο χαρά. Προσωπικά ήταν διπλή η χαρά μου βλέποντας τα χαμόγελα των κοριτσιών γιατί γνωρίζω πόσο προσπάθησαν για να φέρουν αυτήν την επιτυχία αλλά και πόσες δυσκολίες χρειάστηκε να ξεπεράσουν που δεν ήταν μόνο τραυματισμοί.
Οι μεγάλες κι έμπειρες παίκτριες βοήθησαν πάρα πολύ, καθώς έδιναν ώθηση και πάτημα στις νεαρότερες για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες απαιτήσεις μίας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό σε Εθνική κατηγορία. Από την πλευρά τους και τα μικρότερα κορίτσια πάλεψαν και με την ενέργεια τους μπόρεσαν να δώσουν στις προπονήσεις και στους αγώνες ένα αξιοπρεπές επίπεδο.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία βοηθήθηκαν όλοι να ανέβουν επίπεδο, ενώ κι η ομάδα μέσα από την εξέλιξη μπόρεσε να υλοποιήσει τον στόχο της. Υπήρχε μία αλληλεπίδραση μεταξύ των έμπειρων και των νέων παικτριών γιατί η διαδικασία να μπουν οι κορασίδες στο γυναικείο είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα που ήθελε τη συνεργασία όλων».
kronos
Για την πορεία της ομάδας μέσα στο πρωτάθλημα: 
«Όταν βάζεις ψηλούς στόχους δεν είναι εύκολο να τα καταφέρεις κι αυτό γιατί πολλές δυσκολίες προκύπτουν μέσα στις ομάδες. Αυτό που κάνει τις ομάδες να ξεχωρίζουν είναι ο τρόπος που προσπερνούν τους σκοπέλους. Εμείς σε αυτό το κομμάτι δείξαμε πείσμα κι αποφασιστικότητα.
Γενικά πιστεύω ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, όμως οι αγώνες γίνονται λιγότερο δύσκολοι όταν η ομάδα είναι συγκεντρωμένη κι αποφασισμένη. Εμείς δείξαμε αυτά τα στοιχεία με αποτέλεσμα κάποιες νίκες να έρθουν εύκολα. Ήταν σημαντικό ότι τις δύο ήττες που κάναμε καταφέραμε να τις διαχειριστούμε με μεγάλη σοβαρότητα και κοιτάξαμε γρήγορα παρά κάτω».
Για τους ανθρώπους που ήταν δίπλα στην ομάδα:
 «Σημαντικό μερίδιο σε αυτή την επιτυχία έχουν κι οι άνθρωποι που δεν φαίνονται. Οι συνεργάτες μου Αυγουστίδης, Παναγιωτόπουλος, ο φυσιοθεραπευτής κ. Μαθάς και το επιτελείο, οι άνθρωποι της διοίκησης που ήταν πιο κοντά μας κ. Σκουλίκας, κ. Γρυλάκης και ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνου. Φυσικά σε όλο το συμβούλιο του Κρόνου ανήκει αυτή η επιτυχία γιατί ήταν μία συλλογική προσπάθεια και αυτοί ήταν που μας έδωσαν όλα τα εφόδια για να πετύχουμε όσα καταφέραμε».
πηγή: www.sepk.gr