titloi

18/2/15

A1 Ελληνικό Καπογιάννη :“Έτσι έρχεται η καλή χημεία”

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έκανε το Ελληνικό που επικράτησε με 79-61 του Παναθηναϊκού για την 17η αγωνιστική της Α1 γυναικών. Η προπονήτρια των νταμπλούχων Ελλάδας, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την αναμέτρηση με τις "πράσινες", τους στόχους που υπάρχουν αλλά και για όσα παρουσιάζονται εύκολα, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική.


Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την εύκολη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

"Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά του αγώνα που μπήκαμε λίγο μουδιασμένοι στην συνέχεια ανεβήκαμε στην άμυνα κι ακολουθήσαμε το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Όλη την εβδομάδα είχαμε πει ότι θέλουμε να περιορίσουμε την Όλιβερ και να μην αφήσουμε καμία ελεύθερη φάση στον αντίπαλο. Όσα είχαμε πει έγιναν κι αυτό ήταν σημαντικό για την έκβαση του αγώνα. Στην επίθεση παίξαμε γρήγορα και με αποφασιστικότητα σε όλες τις φάσεις παίρνοντας τους πόντους που χρειαζόμασταν. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έπρεπε να διαχειριστούμε τα φάουλ στις ψηλές και στα ατού της περιφέρειας (Χαλιβέρα, Σταμάτη και Μπόνη), όμως όλα πήγαν όπως έπρεπε. Με το αποτέλεσμα, πλέον, να έχει έρθει θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά ομαδικά και καμία παίκτρια δεν υστέρησε σε απόδοση".

Για το ρόστερ της ομάδας και τους στόχους που υπάρχουν
"Ακούω συχνά να λένε για το μεγάλο ροτέισον, το βαθύ ρόστερ και να παρουσιάζονται τα πάντα ότι είναι εύκολα. Πράγματι ένα πλούσιο ρόστερ σου δίνει πλεονεκτήματα, όμως κανείς δεν αναφέρεται στο πόσο δύσκολη κι απαιτητική είναι η διαχείριση τόσων πολλών παικτών-πρωταγωνιστών. Για να βγει η κατάλληλη χημεία πρέπει να συνδυαστούν η ορθή διαχείριση από το προπονητικό τιμ κι οι αθλήτριες να έχουν αποδεχτεί το ρόλο τους. Τότε μόνο έρχεται η σωστή χημεία που βοηθάει την ομάδα να προχωράει και να συνεχίζει.
Όσον αφορά τους στόχους όπως είναι φυσιολογικό προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τους περσινούς τίτλους που κατακτήσαμε, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται πολύ σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθούμε να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά προκειμένου να οδηγηθούμε με ασφάλεια στον τελικό μας στόχο".
kapogianni 2
Για το πρωτάθλημα της Α1
"Γενικά πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που κρύβει εκπλήξεις. Από αυτή την οπτική πλευρά θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε απρόβλεπτο και συναρπαστικό. Από θέμα ποιότητας, όμως, υπολείπεται σε σχέση με προηγούμενα πρωταθλήματα, ενώ υπάρχει εμφανής διαφορά κι από άλλες ευρωπαϊκές λίγκες. Θεωρώ ότι είναι εύκολο για κάποιον να καταλάβει πως θα μπορέσει αυτό το πρωτάθλημα να αναβαθμιστεί, όμως για να γίνει αυτό χρειάζονται κάποια πράγματα ως βάση".
πηγή: www.sepk.gr